SCHERMERHORN - Nog ruim twee weken en dan is het weer tijd voor de 41e Prutmarathon van Schermerhorn. Het geploeter door de weilanden en baggersloten in de Mijzenpolder geldt tevens voor de 24e keer als Open Nederlands Kampioenschap. Gerwin Groot is net als voorgaande jaren de te kloppen man. De uit Zuid-Schermer afkomstige, maar inmiddels in Schermerhorn woonachtige Groot heeft de Prutmarathon inmiddels zes keer op zijn naam geschreven. Hiermee komt hij steeds dichter in de buurt van Peter Kramer uit Oudkarspel die nog steeds recordhouder is met negen overwinningen. Bij de vrouwen is Bianca Balvert uit Wijdewormer de titelverdedigster.

De organisatie van de 41e Prutmarathon meldt over het aanstaande evenement het volgende:

De inschrijving voor de 41e prutmarathon van Schermerhorn op kermiszondag 8 juli, is al enige tijd geopend en het inschrijven loopt al hard, het loopt net zo hard als dat wij van local hero Gerwin Groot gewend zijn. Maar nu komt het evenement der evenementen zelf ook weer dichtbij. Dus tijd voor diegenen die nog een team willen gaan vormen of zichzelf individueel willen uitdagen om vaart te maken.

De namen van de kampioenen van vorig jaar, Ronald Molenaar (veteranen) en Gerwin Groot (heren senioren) schitteren al op de deelnemerslijsten. In de categorieën jongens tot 16, dames vanaf 16, maar ook voor de groepen zijn er echter nog geen podiumgangers van 2017 ingeschreven. Dus hierin liggen kansen in het verschiet voor nieuwe namen die zich willen gaan mengen in de strijd om eremetaal. De tijd van het inschrijven dringt, want ook dit jaar geldt bij Prutmarathon Schermerhorn vol=vol.Voor het organiserende dorp leuk om te vermelden:

Deze 41e prutmarathon en 24e NK wordt (uiteraard) gehouden nabij sporthal De Myse en sportvereniging Sporting S.

Inschrijven kan voor de volgende categorieën. Met daarbij voor zowel de deelnemers als de supporters, toeschouwers als de overige geïnteresseerden, de starttijden:

- 11.30 uur: Jeugd 12 tot en met 15 jaar.
- 12.00 uur Veteranen (heren vanaf 36 jaar).
- 12.00 uur: Dames: 12.00 uur.
- 13.00 uur: Heren senioren tot en met 35 jaar:
- 14.00 uur: Groepen in twee manches.(5 personen waarvan minimaal 1 dame + een rubberboot)

Ook meedoen? =/> inschrijven kan online via: www.prutmarathon.nl.
Informatie?: prutmarathon.schermerhorn@hetnet.nl .
Of kijk op Facebook/Instagram: prutmarathon_schermerhorn