ALKMAAR - Op 25 mei 2021 start een reeks beginnerslessen, die doorloopt tot 29 juni, voor jeugd van de basisschool in Heerhugowaard. Hoofdtrainer van HollandSchermen, maître Jeroen Divendal, zal de lessen geven samen met schermtrainer Marijn de Jong. De afgelopen maanden maakten veel kinderen op basisscholen in Heerhugowaard al kennis met schermen in de gymles. Door een beginnerscursus aan te bieden wil de vereniging HollandSchermen kijken of er in Heerhugowaard een vruchtbare bodem is voor deze sport.

Maître Jeroen Divendal: “Sinds 1999 geef ik les in Alkmaar. HollandSchermen is een regionale schermvereniging in Noord-Holland-West. Alkmaar is de hoofdlocatie en er is een dependance in Heemstede en Heemskerk, en in de toekomst misschien ook in Heerhugowaard. Als schermer en leraar heb ik veel gereisd en heb mij met name in Italië laten inspireren. Ik gebruik echter kennis van allerlei schermscholen en de bewegingswetenschap. De kerntaak van HollandSchermen is talentontwikkeling van jeugd. Af en toe zijn er aardige resultaten. Zo hebben we nu tweemaal een bronzen medaille gewonnen op een EK cadetten (O17). En natuurlijk geven we lessen aan recreatieve leden van alle leeftijden, schoolschermen en ook rolstoelschermen.”

De afgelopen maanden voor de Corona lockdown hebben de meeste kinderen van de basisscholen in Heerhugowaard het schermen aangeboden gekregen van Divendal tijdens de gymlessen. “Tijdens deze schoollessen schermden de kinderen met plastic cursusmateriaal. Tijdens de beginnerscursus die in januari start zullen we het echte materiaal gebruiken. De kinderen schermen dan met de floret met stalen kling en een rubber dopje.” Schermen is trouwens één van de veiligste sporten die er zijn. Naast bijvoorbeeld badminton.

Praktische informatie
Kinderen die meedoen aan deze cursus krijgen de gelegenheid om spelenderwijs kennis te maken met de schermsport. De cursus bestaat uit zeven lessen floretschermen voor jeugd van 6 t/m 12 jaar en wordt gegeven in gymzaal Jan Glijnisweg 61 B, 1702 PA in Heerhugowaard. De lessen zijn op de dinsdagen 25 mei, 1, 8, 15, 22, en 29 juni van 16:00-17:00 uur.
De cursus kost € 40,- incl. de eerste gratis proefles. Betaling volgt op de 2e les.
Benodigdheden: stevige (sport) broek tot over de knie, T-shirt, zaalsportschoenen en bidon.
Voor inschrijven of meer informatie, neem contact op met Jeroen Divendal via jdivendal@gmail.com, 06-51783516 of kijk op www.hollandschermen.nl.