HEERHUGOWAARD - Kindcentrum De Vlindertuin mag zich een jaar lang de schoolvoetbalkampioen van Dijk en Waard noemen bij zowel de jongens als de meiden. Tijdens de spannende finaledag op het complex van SVW '27 kroonde men zich bij de groepen 7/8 met twee teams tot kampioen. In beide categorieën was er een tweede plaats voor Reflector. Bij de groepen 5/6 ging de winst afgelopen woensdag naar Columbus (jongens) en De Familieschool (meiden)


De slotdag van zes spannende dagen schoolvoetbal verliep onder een stralend voorjaarszonnetje op Sportpark De Kabel en leverde de nodige spanning op voor zowel scholieren als begeleiders en publiek. Het was voor het eerst sinds de fusie van de gemeente Dijk en Waard dat er een gezamenlijk toernooi werd georganiseerd. Met liefst 28 deelnemende scholen en 155 teams was het in de afgelopen weken dan ook een drukte van belang bij SVW'27.

Nadat op woensdag al de finales werden gespeeld van de groepen 5/6 was het vrijdag tijd voor de finaleronde van de groepen 7/8. Bij de meiden werd er in een poule van vijf gestreden om de hoogste eer en daarin bleek De Vlindertuin net iets sterker dan Reflector. Met het nodige gejuich namen de meiden van De Vlindertuin na afloop de beker en de wisselbokaal in ontvangt uit handen van wethouder John Does.

Bij de jongens ging de finaleronde volgens een knock-outsysteem en aan het eind van een spannende middag troffen ook daar De Vlindertuin en Reflector elkaar. Refelctor nam al vroeg in de finale een voorsprong, maar het was uiteindelijk De Vlindertuin die de wedstrijd met 2-1 naar zich toetrok en zich zodoende de allereerste schoolvoetbalkampioen van Dijk en Waard mag noemen.

Columbus en Familieschool winnen bij groep 5/6

Bij de finaleronde op woensdag voor de groepen 5/6 was Columbus in de finale met duidelijke cijfers te sterk voor De Vlindertuin: 5-1. Bij de meiden ging die dag de winst naar De Familieschool voor De Helix.

Alle nummers één en twee uit de diverse poules zullen op 10 mei deelnemen aan de regiofinale in Den Helder.

De organisatie kon na afloop dan ook tevreden terugkijken op het grootste schoolvoetbalevenement van Noord-Holland. "We hebben deze week liefst 1650 vaantjes uitgereikt. Dat zegt wel iets over de grootte van dit toernooi", aldus Piet de Wit namens de organisatie. "Speciale dank gaat hierbij uit aan de vele vrijwilligers en sponsoren want zonder hun was dit nooit gelukt". Ook wethouder John Does die tijdens de beide finales de aftrap kwam verrichten was vol lof: "Een dikke pluim voor de organisatie om een dergelijk toernooi an deze omvang te kunnen organiseren. Hier zijn wij als gemeente Dijk en Waard bijzonder trots op".

EINDSTANDEN

Woensdag 12-04 Groep 5/6

Jongens 5/6

1. Columbus
2. Vlindertuin
3. Reflector
4. IKC Oudkarspel

Meiden 5/6

1. Familieschool
2. Reflector
3. De Helix
4. Zonnewijzer

Vrijdag 14-04 Groep 7/8

Jongens 7/8

1. Vlindertuin
2. Reflector
3. Zonnewijzer
4. Paus Johannes

Meiden 7/8

1. Vlindertuin
2. Reflector
3. Columbus
4. Atalanta

Kijk op de website van SVW '27 voor alle uitslagen en standen.

Kijk op de pagina van DP Sportfotografie voor vele foto's