ALKMAAR - In Oudorp rent men op 1e Pinksterdag, zondag 20 mei, dit jaar de RAADHUIS Pinksterun. Alkmaar Sport heeft de vergunning rond én een hoofdsponsor gevonden voor het evenement. Daarmee geeft zij officieel groen licht voor een sportief Pinksterweekend in dit ‘Alkmaarse dorp’. Met een ronde van 5 km, 10 km en loop voor kinderun is voor ieder een aantrekkelijke afstand om aan deel te nemen. De start- en finishlocatie zijn gesitueerd bij het sportcomplex van vv Kolping Boys.

Alkmaar Sport heeft met communicatiebureau RAADHUIS een creatieve partner -en hoofdsponsor- weten te koppelen aan dit sportieve evenement. Het bedrijf is gevestigd in het voormalig gemeentelijk Raadhuis van Oudorp en enthousiast over de tot stand gekomen samenwerking. “RAADHUIS gaf bij ons aan zich te herkennen in onze ambities die wij met de run hebben. Dit jaar zetten wij een sportieve run neer met een dorps karakter. Staat dit eenmaal dan gaan we groeien, in deelnemersaantal maar denk ook aan bijvoorbeeld de toevoeging van een business-run en diverse side-events. Om dit te realiseren is de hulp van lokale ondernemers onontbeerlijk, maar bij ons lag ook de wens een creatieve draai te geven aan de organisatie. Aan creativiteit zal het door de inbreng van de medewerkers van RAADHUIS in ieder geval niet ontbreken,” aldus Marlou Zuurbier, coördinator van de RAADHUIS Pinksterun vanuit Alkmaar Sport.

De creatieve draai is allereerst al terug te vinden in de naamgeving van het evenement. Met de bewust gekozen spelfout in het woord Pinksterun wordt met een knipoog een combinatie gemaakt tussen de timing (1e Pinksterdag) en het doel (rennen) van het evenement. De run wordt door RAADHUIS voorzien van een eigen logo en er zullen nog vele creaties volgen op het gebied van beeld en taal.

“Uiteraard zijn we er met de vergunning en het vinden van hoofdsponsor nog niet, we zijn nog op zoek naar verdere ondersteuning. Op dit moment zijn er veel lokale ondernemers die toegezegd hebben ons op één of andere manier te gaan helpen, dit gaan we de komende weken concreet maken.”

Na de voorjaarsvakantie wordt het nieuwe imago van de RAADHUIS Pinksterun bekend gemaakt. Dan start ook de (online) voorinschrijving via www.pinksterun.nl.