ALKMAAR – De strijd in de onderste regionen van de 2e klasse tussen Alkmaarsche Boys en SVW ’27 is zondagmiddag in een gelijkspel geëindigd. Met de 1-1 was met name de thuisploeg ontevreden want Alkmaarsche Boys kreeg in de slotfase twee opgelegde kansen om de zege naar zich toe te trekken.

Dit was ook wat Mats Blokdijk na afloop had geconstateerd. De trainer/coach van de thuisploeg baalde van de gemiste kansen, maar gaf ook aan dat dit eigenlijk al het verhaal van het hele seizoen is: ,,We missen teveel kansen. Kijk, de eerste helft zijn we gelijkwaardig aan elkaar, maar na de pauze is SVW ’27 één keer voor ons doel geweest en wij krijgen vier,vijf kansen waarvan we er eigenlijk gewoon twee moeten benutten”. Zijn Heerhugowaardse collega Patrick van der Fits had ook gezien dat z’n ploeg het in de slotfase moeilijk had. ,,We mogen onze keeper Melvin Habets dankbaar zijn vanmiddag want die pakte een paar uitstekende ballen, met name vlak voor tijd met die één op één situatie”.

Snelle goal
Met een zeer snelle goal van Daan Groot die al binnen een minuut het net vond leek het er op dat het een boeiend tafereel zou worden op Sportpark Overdie, maar al gauw ontspon zich een echte degradatiestrijd. Hoewel er gestreden werd voor elke meter was er nauwelijks sprake van goed voetbal en de kansen waren op een hand te tellen. Halverwege de eerste helft kreeg Raymond Brandsma een mogelijkheid maar mikte over. Naarmate de eerste helft vorderde kwam SVW ’27 iets beter in de wedstrijd en na balverlies van Grootfaam kon Schouten de bal voorgeven waarna Leon Ayal op de juiste plek stond om de 1-1 binnen te tikken wat tevens de ruststand bleek.

Veldoverwicht
Na de pauze bouwde hekkensluiter Alkmaarsche Boys dat nog altijd een punt achterstand heeft op SVW ’27 een veldoverwicht op, maar de kansen die men hierbij kreeg waren niet groot genoeg om keeper Habets te verrassen. Hartog was nog het dichtst bij met een schot van net buiten de zestien. De druk van de Alkmaarders werd echter steeds groter en in de laatste zeven minuten kreeg de thuisploeg nog twee opgelegde mogelijkheden. Allereerst mocht Daan Groot alleen op keeper Habets af die met zijn voet net wist te redden, en even later kreeg Brandsma een nog grotere kans. Na een voorzet van Pascal Hartog kreeg de aanvaller van dichtbij de bal echter niet tussen de palen met een 1-1 eindstand tot gevolg. ,,Eigenlijk hadden wij beiden een overwinning nodig”, aldus Van der Fits na afloop. ,,Maar gezien het feit dat wij Alkmaarsche Boys achter ons houden en ik verwacht dat wij in de komende weken nog wel punten gaan pakken is dit puntje in Alkmaar mooi meegenomen”. Beide ploegen zijn nu een week vrij en spelen op zondag 11 maart een thuiswedstrijd. Alkmaarsche Boys treft dan Zilvermeeuwen terwijl SVW ’27 in eigen huis DWS ontvangt.