ALKMAAR - Komende dinsdag wordt definitief bekend of AZ-Ajax op 15 december al dan niet in het AFAS-Stadion gespeeld gaat worden en of dat met of zonder publiek gaat gebeuren.

Gisteren werd bekend dat het stadion wel vrijgegeven zou worden, maar vooralsnog zonder publiek toe te laten. De uitdrukkelijke wens van zowel AZ als de KNVB is om de wedstrijd wel met publiek te spelen of eventueel om te draaien.

Vandaag kwam de gemeente Alkmaar met de volgende verklaring naar buiten:

Onze organisatie en TNO zijn op dit moment nog steeds bezig om alle informatie te verwerken. We hebben vertrouwen in de voortgang en kijken positief naar de uitkomst van de toetsing. Aanstaande maandag (9 december 2019) wordt de laatste stap in de beoordeling gezet en wordt er een definitief advies voor het college van burgemeester en wethouders opgesteld. Het college neemt op basis van dit advies op dinsdag (10 december 2019) een gemotiveerd besluit of het stadion wordt vrijgegeven voor de wedstrijd AZ-Ajax van 15 december. U wordt na afloop van de collegevergadering op dinsdag geïnformeerd.

Zoals wij u eerder lieten weten, willen wij het voetbal weer zo snel mogelijk terug in de stad. Zorgvuldig en bovenal veilig voor de ruim 17.000 voetballiefhebbers die het stadion bezoeken. Daar maken wij ons sterk voor.