HEERHUGOWAARD - Een verrassing is het niet in Heerhugowaard – de Noord, maar de degradatie van Hugo Boys is toch een bittere pil voor de ploeg van coach Gosse Bosma.

“Het was uitstel van executie, maar het blijft klote” baalde middenvelder Jeffrey de Cocq van Delwijnen. “Voorafgaand aan dit seizoen hadden we dit niet verwacht. Voetballend kunnen we mee, maar we kampten aan het begin van dit seizoen met veel blessures waardoor we minder compleet waren ten opzichte van vorig seizoen”.

Tegen Sint George probeerde het met hard werken toch een vuist te maken tegen Sint George. Mede door het teleurstellende optreden van de bezoekers uit Spierdijk lukte dat ook, maar tot scoren kwam het niet. Net zoals vorig weekend tegen den Helder slaagde Hugo Boys er niet in om de kansen af te maken, iets wat Sint George na een half uur wel deed. Joris van Leeuwen kreeg de bal diep en wist in de linkerhoek raak te schieten. Ondanks kansen voor Bob de Wit en Giel Borst bleef de 0-1 op het scorebord tot aan het rustsignaal van een prima leidende scheidsrechter van Hamersveld.

Ook in de tweede helft probeerde Hugo Boys te vechten voor een overwinning. “We hebben een aantal weken geleden afgesproken om gewoon volle bak te gaan en te kijken waar het schip zou stranden” blikte de Cocq terug. Dat schip strand dus op 23 april, door de nederlaag tegen Sint George.

Allerslechtste wedstrijd
In de slotminuut besliste Joost Feld het duel namens Sint George. De aanvaller schoot raak waarmee de overwinning binnen was voor de bezoekers uit Spierdijk. “Van onze kant was het echt heel slecht” erkende Sint George coach Frank Knijn. De coach is realistisch, zo ook over zijn ploeg. “Maar je pakt de drie punten, en houdt de nul. Dat is lekker” glimlacht de West-Friese oefenmeester.

De coach zag ook dat er weinig lukte. De coach sprak duidelijke taal over het optreden van zijn ploeg; “Dit was de allerslechtste wedstrijd van Sint George”. De oefenmeester vervolgt; “We winnen hem wel. Niet meer mopperen, maar genieten”.

Spannende weken
Waar Hugo Boys, samen met DWOW, rechtstreeks is gedegradeerd, staat Sint George er beter voor. De voetbalclub uit Spierdijk, met zo’n 125 leden, staat op de twaalfde plaats en heeft vijf punten minder dan de veilige tiende plaats. Door de twee opeenvolgende overwinningen tegen SEW en Hugo Boys kan het zondag met vertrouwen aantreden tegen Spirit’30, om vervolgens op bezoek te gaan bij Hauwert’65. Voor Hugo Boys staat er zondag een uitwedstrijd tegen VVW op het programma, alvorens het in eigen huis speelt tegen SEW.

Hugo Boys: Beers. Haisma, Ursem, Vd Burg, Rendering. Slijkerman(Melten/75), de Cocq, Hoogland. Borst(Wolkers/70), Groen(Kunst/78), de Wit.