AMSTERDAM - Het eerste vrouwenteam van Reiger Boys keert na twee seizoenen terug in de eerste klasse. In de finale van de nacompetitie wist de Heerhugowaardse formatie zich niet te handhaven in de hoofdklasse na een 1-0 nederlaag bij Wartburgia VR2.

Na de promotie in 2017 volgden twee moeizame seizoenen en ontbrak het de geel-zwarten vooral aan het maken van doelpunten. Wist men verleden seizoen op het nippertje nog het vege lijf te redden daar ging het dit seizoen mis. Na de winst van verleden week op CSW (3-2) was men slechts 90 minuten verwijderd van handhaving. Dit leken er meer te worden aangezien beide ploegen in Amsterdam lang het net niet wisten te vinden. Terwijl men al rekening hield met een verlenging kreeg de ploeg van trainster Janny Timisela in de slotminuut echter alsnog het deksel op de neus. 'Erg teleurstellend voor alle meiden, maar met name voor aanvoerster Aaike Verschoor die na vele jaren afscheid nam van het veldvoetbal. Met een goede groep talenten die er staat en wat nieuwe aanwas gaan we echter weer bouwen aan de toekomst.'

UPDATE 13-06: Ondanks bovenstaand bericht krijgt Reiger Boys, door een inschattingsfout van de KNVB, toch nog een herkansing.


Reiger Boys VR2
Waar Reiger Boys VR1 dus in de 1e klasse gaat uitkomen daar maakt VR2 nog steeds kans op promotie naar de 2e klasse. De ploeg van trainster Fien Timisela wist zaterdag met 0-3 te winnen van DWO in Zoetermeer. Reza Broersma, Judith de Bruin en Hilde Spierings zorgden voor de Heerhugowaardse doelpunten. In de finale van de nacompetitie (op neutraal terrein) zal Reiger Boys VR2 uitkomen tegen FC Dauwendaele uit Middelburg.