REGIO – Op bezoek bij Voorhout hebben de heren van MHC Heerhugowaard een doelpuntrijk duel met 4-6 weten te winnen. De dames van de Heerhugowaardse hockeyvereniging moesten genoegen nemen met een punt.

Voorhout – MHC Heerhugowaard heren 4-6
“De wedstrijd begon niet zoals we besproken hadden. We begonnen niet heel fel waardoor we Voorhout de kans gaven om te hockeyen. Zij creëerden kansen op doel en wij niet”, zei Tjade Bijlsma na afloop. Echter scoorde Heerhugowaard het eerste doelpunt via Ewout Mallon. “Door het doelpunt wisten we het spel van hen te breken en kon Thomas Bronshoff al snel de 0-2 binnen tikken op aangeven van Wouter Bos.”

Voorhout wist wel terug te komen op 1-2 door een vergissing in de verdediging. Vrij snel na het doelpunt van Voorhout wist Lloyd Ovinge via een assist van Tim Jonker de 1-3 te maken. Daarna zakte het spel in en wist Voorhout twee keer doel te treffen waardoor de ruststand op 3-3 stond.

“We wisten dat ons spel beter moest in de tweede helft en we net een paar stappen extra moesten zetten. Dat wierp zijn vruchten af na ongeveer een kwartier gespeeld te hebben, Lloyd Ovinge scoorde de 3-4 en twee minuten later scoorde Wouter Bos de 3-5”, aldus Bijlsma. Het laatste doelpunt van Heerhugowaard werd gescoord vanuit een scrimmage die volgde na een strafcorner. Het slotakkoord was echter voor Voorhout die nog terug wist te komen tot een 4-6. “De drie punten konden dus mooi weer mee terug naar Heerhugowaard.”

Alkemade – MHC Heerhugowaard dames 4-4
Net zoals de heren beleefden de dames van MHC Heerhugowaard een doelpuntrijk duel. “Het was een spannende wedstrijd waarin wij vrij zwak begonnen waardoor we al vrij vroeg in de wedstrijd op een 1-0 achterstand kwamen”, aldus Anouk Hoekstra. “Na dat doelpunt herpakte we ons en wisten we vrij snel de wedstrijd om te draaien en met 1-2 voorsprong de rust in te gaan.”

In de tweede helft begon de Heerhugowaardse ploeg vrij sterk en maakte het al snel de 1-3 door een mooie goal van Chris Hoekstra. Het leek even alsof Alkemade niet wist waar ze het moesten zoeken. “Toch kwamen ze met wat geluk op 2-3. Ons antwoord kwam echter al snel, want Beau van Eden maakte een mooie backhandgoal na een goede voorzet van Rosa Lynn Hoekstra”, zag Hoekstra. Toen zwakte de bezoekers wat af. “We speelden veel naar voren, waardoor zij uit de counter de 3-4 konden maken. Toen kwam er rust in ons spel. We speelden sterk, kalm en goed. Helaas kregen we in de laatste minuut een strafcorner tegen die Alkemade wist te scoren.”

MHC Heerhugowaard moest uiteindelijk dus genoegen nemen met een punt. “Dat was zonde en niet nodig naar mijn mening, wij waren duidelijk de betere partij en hebben veel kansen gehad. We hebben als team veel goede dingen laten zien deze wedstrijd, Maar kwamen toch iets te kort.”