FRANEKER - De heren van tafeltennisvereniging DOV zijn teleurstellend begonnen aan het nieuwe seizoen. Op bezoek bij FTTC leed de Heerhugowaardse ploeg een ruime nederlaag, 10-0.

‘De combinatie van een late start van de voorbereiding (in verband met vakanties), de vroege start van de competitie, een invaller en starten tegen de potentiële kampioen heeft ons zwaar parten gespeeld’, reageerde Eric Wijman na afloop.

‘Vanaf de eerste wedstrijd was het gevoel er niet en ontbrak het geloof om wedstrijden te winnen. Hoewel de uitslag mogelijk anders doet vermoeden is er wel gestreden. In een aantal gevallen viel het balletje de verkeerde kant op.’ vervolgt Wijman. De laatste wedstrijd in Franeker eindigde in 11-9 in de vijfde game. Dit gebeurde na een geluksbal (via het netje) van de tegenstander.

Wijman: ‘Los van onvoldoende spel zat het echt niet mee. Voor de komende wedstrijden zijn we "wakker" geschud en weten we wat ons te doen staat. Helaas hebben we ook deze competitie regelmatig te maken met invallers. Mede gelet op de sterke teams in deze competitie zal het nog een zware opgave worden om ons te handhaven.’