UTRECHT – DOV heeft afgelopen zaterdag de verwachte degradatie niet kunnen voorkomen. Op bezoek bij het derde team van SVE hadden de Heerhugowaarders een ruime overwinning nodig om nog kans te maken op handhaving, maar het speelde uiteindelijk 5-5.

In Utrecht begon DOV na de verliespartij van Sander van Buul sterk met winstpartijen van Eric Wijman en Erik Heemskerk. Vervolgens wonnen Wijman/Heemskerk ook het dubbel wat de stand op 1-3 bracht. ‘Helaas raakte Erik Heemskerk licht geblesseerd in het laatste punt van zijn eerste wedstrijd. Een verrekte spier in zijn rechterzij zorgde ervoor dat hij met forehand geen spin ballen meer kon spelen’, aldus Eric Wijman.

Na het dubbel verloren zowel Van Buul als Heemskerk. Na winst van Wijman en het verlies van Heemskerk begon de Heerhugowaardse tafeltennisploeg aan de laatste twee wedstrijden van deze competitie. Van Buul verloor in vier games. Wijman was goed op dreef en won na een spannende wedstrijd in vijf games ook zijn derde partij. Zo eindigde het laatste competitieduel in 5-5.

‘We kijken terug op een competitie met twee gezichten. In de eerste helft van de competitie hebben we ondermaats gepresteerd. We hebben ons in de tweede helft van het seizoen prima herpakt. Op basis van de resultaten in de tweede helft waren gedeeltelijk tweede in de competitie. Het is dan ook teleurstellend dat we degraderen.’, aldus Eric Wijman. ‘We hebben wel met elkaar afgesproken dat we volgend seizoen vol voor het kampioenschap gaan. Gelet op de kwaliteiten in ons team horen wij in de derde divisie thuis. We gaan ervan uit dat dit een eenmalige misser was.’