ASSEN – In Assen heeft het eerste team van DOV uitstekende zaken gedaan. De ploeg uit Heerhugowaard, die het seizoen vorig weekend begon met een zege, wist ook nu de overwinning uit het vuur te slepen, 3-7.

,,We hebben een goede wedstrijd gespeeld tegen Assen” vertelde Eric Wijman. ,,We traden aan met Patrick Rademaker uit het tweede team”.

Wijman begon het duel en verloor de eerste wedstrijd net aan in vijf games. ,,Erik Heemskerk was vandaag zeer goed op dreef en maakte 1-1. Ook Patrick verloor zijn eerste wedstrijd en met een 1-2 achterstand begonnen Erik en Eric aan de dubbel” vervolgt de DOV – speler. ,,Ook deze wedstrijd werd pas na vijf games beslist maar nu in ons voordeel”.

Eric Wijman speelde daarna tegen Heleen Mulderij. Een overtuigende 3-0 zorgde voor de eerste voorsprong voor DOV in de wedstrijd. Na deze partij won Patrick van Raymond Linnewiel zodat de Heerhugowaarders twee punten los stonden. Wijman: ,,Vervolgens won Erik Heemskerk zijn wedstrijd in een schitterend gespeelde wedstrijd tegen Peter Zwama. Een zeer aantrekkelijke wedstrijd waarbij Heemskerk na vijf games aan het langste eind trok”.

In het vervolg verloor alleen Rademaker nog zijn laatste wedstrijd zodat de ploeg uiteindelijk met 7-3 wist te winnen. ,,Een prima resultaat. Met een gedeelde eerste plaats hebben we een goede start van de competitie”.