ROTTERDAM – Dat DOV afgelopen zaterdag onderuit ging bij Alexandria’66 was zeker geen schande. Eerder dit seizoen werd het thuisduel nog met 1-9 verloren, maar nu was het een duidelijk kleinere nederlaag, 6-4.

‘We hebben tegen Alexandria’66 een goede wedstrijd afgeleverd. Tegen de gedoodverfde favoriet voor het kampioenschap, bij hen thuis, mag je met 6-4 verliezen’, aldus Eric Wijman.

Erik Heemskerk begon tegen de sterkste speler Erik Olieman, die een zeer gedegen wedstrijd speelde en het eerste punt voor Alexandria binnen haalde. De tweede wedstrijd tussen Wijman en Woudstra ging na een weinig enerverende wedstrijd naar de thuis spelende ploeg. Dennis Derr won overtuigend in vier games en sleepte zo het eerste punt voor DOV binnen. Het dubbel werd echter verloren. ‘Hier zat meer in voor ons. Een 2-1 voorsprong in games en 7-5 in de vierde game werd uit handen gegeven’, zei Wijman.

Nadat Heemskerk zijn partij had gewonnen wist Alexandria drie wedstrijden op rij te winnen en keek DOV tegen een 6-2 achterstand aan. Heemskerk en Wijman brachten de eindstand op 6-4. ‘We zijn tevreden met deze uitslag en kijken met een goed gevoel uit naar de zware wedstrijd tegen de nummer 2 in de competitie Scylla uit Leiden.’