HEERHUGOWAARD – In de laatste competitiewedstrijd van het seizoen verzekerde DOV zich van lijfsbehoud. De Heerhugowaarders wonnen van het tweede team van SVE, 6-4.

DOV moest minimaal drie punten halen om behoud in deze competitie zeker te stellen. En dan moest concurrent Victory met 10-0 winnen. ‘Met 5-5 in de uitwedstrijd begonnen we dus vol vertrouwen aan de wedstrijd’, zei Eric Wijman.

Wijman begon en verloor net aan met twee punten verschil in de vierde game. Invaller Patrick Rademaker moest zijn meerdere geven aan Seldenrijk. Vervolgens won Erik Heemskerk eenvoudig van de meegekomen invaller uit Utrecht. Het dubbel Wijman/Heemskerk wisten de winst in vier games naar zich toe te trekken.

In de vijfde wedstrijd moest Patrick Rademaker de winst aan de tegenstander laten. Daarna won Wijman het noodzakelijke derde punt en was formeel het behoud in de competitie gehaald. Vervolgens won DOV drie wedstrijden op rij en kwam 6-3 voor. De laatste wedstrijd verloor Wijman in vijf games. ‘We zijn zeer tevreden met het resultaat. De wedstrijd gewonnen en behoud in de competitie’, aldus Wijman.

DOV kan nu genieten van de winterstop. Eind januari begint het aan de voorjaarscompetitie. Dat zal het doen met twee nieuwe mensen in het team. Dennis Derr en Patrick Rademaker komen vanuit het tweede over naar het eerste team. Lennart Bloothoofd zal in het 2e team plaatsnemen. ‘We zijn er blij mee en zijn dan veel minder afhankelijk van invalbeurten.’