ZWOLLE – Met Dennis Derr als invaller vertrok DOV afgelopen zaterdag naar Zwolle, de nummer twee van de competitie. De Heerhugowaarders wisten tegen Tafelten Zwolle gelijk te spelen, 5-5.

DOV begon sterk met een overwinning van Dennis Derr en Erik Heemskerk waardoor de ploeg met 0-2 voorkwam. De derde wedstrijd ging naar Zwolle na een zware wedstrijd in vijf games. Het dubbel werd door Wijman/Heemskerk gewonnen waardoor er 1-3 op de borden stond.

De twee wedstrijden daarna waren voor Zwolle. Derr verloor van Marcel Kraa en Wijman verloor net aan in vijf games met twee punten verschil en stonden beide ploegen weer gelijk.

Heemskerk won zijn tweede wedstrijd, maar een ongelukkige Wijman verloor wederom na vijf games, 4-4. Daarna won Derr en verloor Heemskerk zijn laatste wedstrijd, 5-5. ‘We zijn tevreden met deze uitslag. Voldoende punten voor de handhaving’, aldus Wijman. ‘Onze concurrent heeft wat punten gemorst waardoor we er prima voor staan. Volgende week tegen Groningen moeten we wel een goede uitslag maken. We hebben alles in eigen hand en kijken met vertrouwen naar volgende week.’