LEIDEN – DOV ging afgelopen zaterdag opnieuw onderuit. In Leiden bleek titelkandidaat Scylla 3 een maatje te groot voor de Heerhugowaarders, 8-2.

Dat het derde team van Scylla kampioen willen worden was duidelijk. Fanatiek in de wedstrijd en voor elk punt werd gestreden. Erik Wijman startte tegen Timo Tuithof. De sterkste man die nog geen wedstrijd heeft verloren. Het werd een spannende pot waarbij Wijman zeker kansen had. De eerste game ging naar Wijman. De tweede game werd net aan met 14-12 verloren. Tot het laatst aan toe bleef het spannend maar uiteindelijk won Tuithof.

Vervolgens speelde Sander van Buul en Patrick Rademaker hun eerste wedstrijd. Beiden wonnen een game, maar moesten hun meerdere erkennen in hun tegenstanders. Wijman/Rademaker gingen dubbelen tegen Tuithof/Pelle. Na een gelijk opgaande strijd viel de winst bij Scylla na vijf games. 4-0. Daarna werd het éérste punt gemaakt door Wijman door winst op Buijs. De eer was gered. De volgende twee wedstrijden gingen naar Scylla. De achtste wedstrijd ging naar DOV na winst door Rademaker op Buijs. De twee laatste wedstrijden werden ook gewonnen door Scylla waardoor de einduitslag op 8-2 uitkwam. ‘Het is geen onverwachte uitslag maar het kwam niet overeen met het getoonde spel. Met meerdere keren een net aan nederlaag hadden we één of twee punten meer verdiend’, stelde Wijman. ‘Dit was niet het geval en we zullen onze pijlen moeten richten op onze directe concurrenten The Victory en SVE. Tegen hen zal winst noodzakelijk zijn om degradatie te voorkomen.’