HEERHUGOWAARD - De nieuwe bondscoach van het Nederlands dameshandbalteam heeft maandag de selectie bekend gemaakt voor een trainingsstage en een oefenduel tegen Duitsland eind maart. Tot de selectie behoren liefst drie speelsters die uit Heerhugowaard afkomstig zijn.

Van die drie is Tess Wester (foto) uiteraard de bekendste. De 26-jarige keepster begon haar carrière op jonge leeftijd bij Hugo Girls en via VZV, de Nederlande Handbal Academie, VOC en E&O speelt ze nu al zeven jaar in het buitenland. Na zeven seizoenen in Duitsland komt ze sinds dit seizoen uit voor Odense in Denemarken. Wester was al actief op twee WK's, twee EK's en werd met Oranje vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro (2016).

De 21-jarige Delaila Amega begon op jonge leeftijd bij HV Tornado en via SEW en Quintus speelt zij nu al sinds 2016 bijTuS Metzingen in de Duitse Bundesliga. Amega speelde met oranje op het EK in Frankrijk waar een bronzen medaille werd behaald.

Bo van Wetering (19) begon net als Amega bij HV Tornado en belandde via SEW in 2016 bij VOC waarmee ze de afgelopen twee jaar landskampioen werd. Vorige week werd bekend dat Van Wetering vanaf komend seizoen in Duitsland gaat spelen bij TuS Metzingen. In september maakte de jonge Heerhugowaardse haar debuut in Oranje in een oefenduel met Japan.