HEERHUGOWAARD - Na de 4-4 remise vorige week in Den Haag, hebben de spelers van team SCHROEVENGROOTHANDEL.NL de thuiswedstrijd tegen “Café de Pijp” uit Rotterdam gewonnen met 6-2.

Kopman, Dirk van Mourik, en Leo de Jong beten het spits af.Van Mourik had een sterk begin tegen Paul Gruijs. In zestien beurten stond het 25-3 in het voordeel van Van Mourik. Daarna kwam de kentering en leek elk patroon een niet te nemen obstakel voor Van Mourik. Langzaam kroop Gruijs dichterbij, maar bleef uiteindelijk steeds negen punten op achterstand. Van Mourik herpakte zich, en finishte de partij in beurt 36. Eindstand 35-24.

Leo de Jong speelde gelijktijdig tegen Bob Ip een lastige partij. Na een ongelukkige start met acht caramboles in 19 beurten voor beide spelers, kwam de kentering. De Jong en Ip kwamen beide beter in hun spel, en de caramboles volgden al snel. Na een stand van 20-20 maakte de Jong een serie van vijf en vier, waardoor Ip was gebroken en niet meer langszij kon komen. Eindstand 30-25 in 42 beurten. Tussenstand 4-0.

Na de pauze was het de beurt aan Hans Handgraaf en Perry Tuin om de tussenstand om te buigen naar de winst.Tuin speelde tegen Aad Buijs een ongelukkige partij. Ondanks een gelijk opgaande strijd, was Buijs de speler met het beste rendement. Tuin maakte op de helft nog wel een serie van 3-5 en 2, maar had ook veel lastige patronen. Mede daardoor kon Buijs zijn eigen spel blijven spelen, wat resulteerde in een ruime voorsprong in de eindfase. Tuin kon geen inhaalslag meer maken en verloor in beurt 35 (24-30).Op dat moment was de partij tussen Handgraaf en Arno Verkijk nog bezig. Deze partij moest nu de winst brengen. Tot beurt 26 ging het gelijk op (14-14). Vier beurten later scoorde Handgraaf een serie van 2, 4 en 5, en stond opeens tien punten voor. Verkijk kon niet niet pareren, waardoor Handgraaf de voorsprong tot het einde kon vasthouden. Eindstand 35-26 in 51 beurten.