HEERHUGOWAARD - Na het grote succes van de 1e editie van de jeugd triatlon vorig jaar, wordt deze ook dit jaar georganiseerd door DTC, de triatlon vereniging uit Heerhugowaard e.o .Maar voor het zover is, kan de jeugd zich trainen tijdens 4 clinics. DTC richt zich op scholieren van 8 t/m 16 jaar. Het hele programma bestaat uit 4 clinics en een afsluitende triatlon bij het strand van Luna op vrijdagavond 14 juli om 19.00 uur.

In de 4 clinics, die gegeven worden door echte triatlon trainers krijgen de scholieren de fijne kneepjes van het vak, zwemmen, fietsen èn lopen komen aan bod. De eerste clinic vindt plaats op vrijdagavond 16 juni. De kosten voor de clinics en de afsluitende triatlon zijn slechts €10,- Inschrijven kan via www.dtc-triatlon.nl. De clinics worden mede mogelijk gemaakt door Mike Wester tegelzetbedrijf, Mega Tegel Langedijk/Schagen, Steboma en Topkids.

De clinics zullen naast de 3 onderdelen van de triatlon zich ook richten op het wisselen, want de triatlon bestaat tenslotte uit 3 verschillende onderdelen: zwemmen, fietsen en lopen. Belangrijk is het om bij deelname goed te kunnen zwemmen, minimaal zwemdiploma B. Een racefiets is leuk, maar zeker niet nodig! Een goede helm wel, want na de clinics zal het tempo op de fiets een stuk hoger liggen.

De afsluitende triatlon die zich op vrijdagavond 14 juli afspeelt rond het meer van Luna zal starten om 19.00 (8 t/m 10 jaar) of om 19:15 (11 t/m 16 jaar). Om 19:30 uur zal een laatste start zijn met jeugd die al lid is van een triathlonvereniging.

Te oud, maar wel geïnteresseerd in triatlon? Woensdagavond 7 juni vind de jaarlijkse Stad van de Zon triatlon plaats. Start is om 19.15 bij strand van Luna. Meer informatie vind je op http://triathlonheerhugowaard.nl/ Uiteraard ben je ook altijd welkom op één van de vele trainingen die DTC triatlon organiseert.