HEERHUGOWAARD - Op zondag 19 februari organiseert de Heerhugowaardse triatlonvereniging DTC de eerste crossduatlon in het Park van Luna. Na het succes van de Stad van de Zon-triathlon is er nu ook een winterse variant voor liefhebbers van duursporten. Al langer speelde DTC met het idee om ook in de winter een groot sportevenement te organiseren, na een testeditie vorige jaar, is er gekozen voor een crossduatlon.


Lopen-fietsen-lopen

De deelnemers van dit evenement starten met een hardloopronde door het park van 5 kilometer. Daarna pakken zij zo snel mogelijk de fiets om het mountainbikeparcours op te gaan. De fietsroute is een combinatie van het parcours en offroad fietsen, bijvoorbeeld over het gras en over de heuvel. Het fietsparcours is 5 kilometer lang en de deelnemers fietsen drie ronden. Na 15 kilometer gefietst te hebben sluiten de deelnemers de crossduatlon af met een loopronde van 2,5 kilometer. Sportievelingen die liever enkel fietsen of lopen kunnen zich ook in teamverband opgeven en samen meedoen.

Samen trainen

Nieuwsgierig naar het parcours? Op 5 februari organiseert DTC een ochtend waarbij iedereen welkom is om samen het mountainbike een keer uit te proberen en een rondje te lopen in het gebied. Dit is niet alleen gezellig, maar ook een mooi moment om het parcours alvast te testen.

Meer weten? Ga dan naar www.dtc-triatlon.nl voor meer informatie en inschrijvingen.