Zuurkool cup biedt voorbereiding op nieuw voetbalseizoen


OUDKARSPEL - De Zuurkoolcup - de onderlinge strijd tussen de vier voetbalverenigingen uit Langedijk - wordt 9, 13 en 16 augustus weer gehouden. Dit jaar is DTS de organiserende club. De Zuurkoolcup wordt traditioneel gezien als de start van het voetbalseizoen en wakkert de dorpsrivaliteit aan. Na de wedstrijden worden de prestaties in een gezellige sfeer - onder het genot van een drankje - met elkaar gesproken.

De eerste elftallen van alle Langedijker clubs - Vrone, BOL, LSVV en DTS – nemen het tegen elkaar op in de strijd om de Zuurkoolcup. Nadat LSVV een aantal jaar achter elkaar de titel pakte, won csv BOL vorig jaar. De strijd werd toen gevoerd op het terrein van LSVV. Wie dit jaar dé grote kanshebber is? "Dat weet ik niet, maar we maken met DTS zeker kans", geeft voorzitter van DTS Rick Tauber aan. "We hebben een nieuwe trainer (Jan Kramer) en veel getalenteerde jeugd die doorgestroomd is, dus wie weet. We hebben natuurlijk het thuisvoordeel en daarnaast wordt het gewoon wel weer eens tijd dat DTS deze titel pakt." Voorafgaand aan de Zuurkool wordt traditioneel de Spruitjescup gehouden.

De Zuurkoolcup trekt elk jaar bijna duizend toeschouwers naar de voetbalvelden van Langedijk. Naast prachtige voetbal organiseert DTS verschillende activiteiten om er ook na de wedstrijd een gezellig feest van te maken. Elke wedstrijddag is er livemuziek in de gezellige feesttent. Zaterdag 9 augustus treedt Paul Vlaar op, woensdag 13 augustus geeft Jeffrey Oud een spetterend optreden en zaterdag 16 augustus maakt Niels Mul er een knalfuif van. Daarnaast verkopen DTS-leden lootjes voor de groter loterij. Er zijn mooie prijzen te winnen.

De Zuurkoolcup wordt gezien als gezellige afsluiting van de vakantie en een mooie voorbereiding voor het nieuwe voetbalseizoen. Kramer's Zuurkool uit Zuid-Scharwoude is naamgever en tevens hoofdsponsor van dit evenement. Zaterdag 9 augustus om 17.00 uur wordt de eerste wedstrijd om de Spruitjescup gespeeld, DTS D1 speelt op veld A tegen LSVV D1 en op veld B speelt Vrone D1 tegen BOL D1. Om 19.00 uur speelt DTS1 tegen LSVV 1 op veld A en Vrone 1 tegen BOL 1 op veld B. Woensdag 13 augustus speelt DTS D1 om 17.00 tegen Vrone D1 op veld A. LSVV D1 speelt dan tegen BOL1 op veld B. Om 19.00 uur gaat DTS1 de strijd aan met Vrone op veld 1 en LSVV1 speelt dan tegen BOL 1 op veld B. Zaterdag 16 augustus strijden DTS D1 en BOL D1 op veld A en Vrone D1 tegen LSVV D1 op veld B om de SpruitjesCup. DTS 1 speelt om 19.00 uur tegen BOL 1 op veld A en Vrone 1 tegen LSVV1 op veld B. Iedereen is welkom om te komen kijken.