HEERHUGOWAARD/IJMUIDEN - Het was een prima zaterdag voor v.v. Reiger Boys. Zowel het eerste herenelftal alsmede de vrouwen pakten de volle winst in competitieverband.

Reiger Boys 1 ging op bezoek bij Stormvogels en deze beide ploegen stonden na vier wedstrijden op zeven punten. Winst zou een plekje in de top vier van de Derde Klasse A. Het werd in IJmuiden een spannend duel waar de thuisploeg al snel een voorsprong nam. Voormalig prof Melle Springer, die de gehele AZ-jeugdopleiding doorliep en tot vorig jaar nog voor Telstar uitkwam scoorde al na zes minuten de 1-0.

De ploeg van Tom Boukes knokte zich na de rust terug. Halverwege de tweede helft zorgde Chris Coesel voor de gelijkmaker en in de uiterste slotfase wist Diederik Luiken zelfs de drie punten veilig te stellen voor de geelzwarten: 1-2.

Reiger Boys VR1
De vrouwen van Reiger Boys hadden pas één punt, maar wisten in de thuiswedstrijd tegen Wartburgia VR2 de eerste zege van het seizoen te behalen. De ploeg van trainer Junior Pourier had dat met name te danken aan een sterke eerste helft. Reza Broersma bracht de thuisploeg halverwege de eerste helft op voorsprong en kort voor rust sloeg Reiger Boys keihard toe. Treffers van Niki Rensen, Maartje van Haneghem en nogmaals Broersma bepaalden de ruststand op 4-0.

Na de rust wist Wartburgia nog wel de spreekwoordelijke eer te redden: 4-1. Door de overwinning springt reiger Boys naar de achtste plaats in de Hoofdklasse.