HEERHUGOWAARD - Het eerste volledige voetbalweekend van 2020 heeft goed uitgepakt voor SVW '27. Zowel de eerste zaterdagploeg als Zondag 1 wisten dit weekend met nipt verschil te winnen.

De zondagploeg van trainer Edwin Reder kende een week eerder al een hoopvolle start door met 1-1 gelijk te spelen tegen het hoog geklasseerde VIOS W, en liet zich ook tegen Spirit '30 van zijn beste kant zien. In een wedstrijd in een hoog tempo golfde het spel op en neer, en vielen er drie doelpunten in de slotfase van de eerste helft. Jordi Klompe bracht de gasten uit Hoogkarspel op voorsprong, maar deze werd binnen tien minuten weer teniet gedaan.Met een mooie vrije trap zorgde Regilio de Mees voor de gelijkmaker, en op slag van rust stond Maarten Rippens op de juiste plek voor de 2-1.

Ook in de tweede helft bleef het attractief en de thuisploeg had het duel in het slot kunnen gooien, maar Tim Appel miste vanaf de strafschopstip. Wat volgde was een spannende slotfase met liefst negen minuten blessuretijd, maar de hekkensluiter hield stand en komt inmiddels in de buurt van de directe concurrenten onderin.

Zaterdag 1
Ook de zaterdagploeg, dit seizoen voor het eerst in competitieverband uitkomend, behaalde en nipte overwinning. Het uitduel bij Alcmaria Victrix leek lang op 0-0 te gaan eindigen, maar vijf minuten voor tijd zorgde Luke Dekker alsnog voor de zege voor de ploeg die keurig zesde staat in de vierde klasse.