REGIO – Het duel tussen KSV en Victoria O duurde nog geen half uur. Door een blessure bij de scheidsrechter werd het duel voortijdig gestaakt. Stadsgenoten SVW’27, Hugo Boys en WMC leden allen een nederlaag.

Zilvermeeuwen – SVW’27 2-0
Door een 2-0 nederlaag tegen Zilvermeeuwen is SVW’27 een speelronde voor het einde nog niet zeker van lijfsbehoud. De Heerhugowaarders staan twee punten voor op de ‘gevarenzone’ waardoor de ploeg wel kansrijk is voor handhaving. ‘Het was een gelijk opgaand duel maar wij maakten de kansen niet af’, zei coach Patrick van der Fits na afloop. ‘Het ging richting een gelijkspel, maar uiteindelijk gingen we er met een nederlaag af.’

Komende zondag speelt SVW’27 de laatste competitiewedstrijd van het seizoen tegen Alkmaarsche Boys, dat afgelopen weekend degradeerde. Bij een overwinning is de ploeg uit Heerhugowaard zeker van een langer verblijf in de tweede klasse.

Fotografie: Jeroen Schreur

SV Koedijk – Hugo Boys 5-2
Tegen SV Koedijk, dat zich vorige week tot kampioen van de vierde klasse B kroonde, ging Hugo Boys met 5-2 onderuit. ‘Voor rust konden we nog aardig meekomen en hadden we diverse kansen, maar in de tweede helft zijn we compleet overlopen.’ zei Bo Groen na afloop.

Door een eigen doelpunt was het Koedijk dat als eerste op voorsprong kwam, maar via Thijs Wolkers werd de stand nog voor rust in evenwicht gebracht. In de tweede helft bracht Jos Rendering de Heerhugowaarders op een 1-2 voorsprong waarna Remco Reinhard het op zijn heupen kreeg. De spits scoorde viermaal.

WMC – De Rijp 0-4
‘We waren verre van compleet en zij waren de betere.’ aldus Mark Oosterveer na de met 0-4 verloren wedstrijd tegen De Rijp. Zelf ontbrak de aanvoerder ook bij WMC dat volgens Oosterveer een verdiende nederlaag leed. Bij een 0-1 achterstand wist doelman Jeffrey Dolk nog wel een penalty te keren, maar uiteindelijk moest de sluitpost nog drie tegentreffers toestaan.

Met nog één wedstrijd te gaan is WMC terug te vinden op de zevende plaats op de ranglijst. Volgende week sluit de Heerhugowaardse ploeg de competitie af met een uitwedstrijd tegen Hugo Boys.

KSV – Victoria O 1-1 (gestaakt)
Een op het oog ernstige blessure van de scheidsrechter betekende een vroeg einde van het treffen tussen KSV en Victoria O. Bij een 1-1 tussenstand viel de leidsman na 27 minuten uit. ‘Er is nog geprobeerd een andere scheidsrechter te regelen, maar dat lukte helaas niet.’ aldus Bart Velseboer.

Nadat de opponent uit Obdam op voorsprong was gekomen wist KSV via Jordy van de Ham op gelijke hoogte te komen. Het restant van het duel zal komende donderdagavond worden uitgespeeld.