HEERHUGOWAARD – Edwin Reder vertrekt na dit seizoen naar SVW’27. De Heerhugowaardse club maakte de komst van de coach, die dit seizoen bij De Foresters aan het roer staat, afgelopen donderdagavond bekend.

Eerder werd al bekend dat Edwin Reder bezig is aan zijn laatste seizoen bij De Foresters. Het eerste team van de club uit Heiloo stapt na dit seizoen over naar de zaterdag en Reder wilde een nieuwe uitdaging aangaan.

‘Nadat René van Marsbergen had aangekondigd aan het einde van dit seizoen te vertrekken heeft het bestuur diverse gesprekken gevoerd met geschikte kandidaten, waaruit drie bekende trainers uit de regio zijn gekomen. Vervolgens hebben de spelersgroep en technische staf de voorkeur uitgesproken voor een tweetal kandidaten die de ze graag volgend seizoen voor de groep wilden zien als hoofdtrainer’, reageert voorzitter Hilko Kramer. Eén van die trainers was Edwin Reder. ‘Wij zijn bijzonder content dat wij met Edwin tot overeenstemming zijn gekomen.’

Zowel De Foresters als SVW '27 staan, mede door betere resultaten van de afgelopen weken, in de zondag tweede klasse momenteel op een veilige plek op de ranglijst. Op 12 mei staan beide teams in Heiloo tegenover elkaar.