HEERHUGOWAARD – Als vervanger van zijn neef Kenny Beers kwam Nick Beers in 2016 binnen de lijnen. Het was het duel waarin Hugo Boys promotie afdwong naar de derde klasse. Voor de 22-jarige doelman het begin van zijn periode in de hoofdmacht waarin hij momenteel voor de tweede keer in drie jaar tijd in de derde klasse speelt.

De derde klasse is het niveau waar Nick Beers voor het eerst als eerste doelman in de hoofdmacht speelde, maar na één jaar weer afscheid van moest nemen. Vorig seizoen werd er echter weer promotie afgedwongen waardoor Hugo Boys ook ditmaal weer in de derde klasse speelt. In tegenstelling tot de vorige twee keren op dit niveau wil de Heerhugowaardse ploeg er ditmaal langer blijven.

Je bent nu bezig aan je derde seizoen als eerste keeper bij Hugo Boys. Jullie hebben gespeeld tegen degradatie, voor promotie en strijden voor handhaving. Maakt dat het extra leerzaam voor je?
‘Zeker weten. Maar vooral spelen in de derde klasse maakt het extra leerzaam voor me. Omdat er elke wedstrijd optimale scherpte van je wordt verlangt en je veel wordt uitgetest om het beste in jezelf naar boven te halen. In de vierde klasse heb je dat tegen een bepaald aantal teams. Ik vind het daarom ook wel van groot belang om ons te handhaven in de derde klasse.’

Jullie zijn bezig aan een sterke derde periode. Wat maakt het dat het nu lukt. Is de knop om of valt nu alles op zijn plaats?
‘We spelen op dit moment met een stuk meer vertrouwen na een moeizame periode. Ook de wijziging rond de winterstop om weer in onze favoriete 1-4-3-3 formatie te spelen brengt het beste aanvallende spel weer bij ons naar boven.’

Tegen Grasshoppers bewezen jullie knappe prestaties te kunnen leveren. Wat zegt dat over jullie ploeg?
‘Dat er karakter in de ploeg zit en dat we ook tegen de hoog geklasseerde teams goed mee kunnen draaien.’

Is bij iedereen het besef dat het zondag een cruciaal duel kan zijn?
‘Iedereen weet natuurlijk wat er op het spel staat en hoopt er direct in te blijven. Een jaar geen nacompetitie zou erg prettig zijn. Wij gaan vol voor de drie punten en hopen erop dat Grasshoppers zijn sportieve plicht vervult.’

Jullie zijn op basis van de vorige jaren een 'heen-en-weertje’. Wat maakt jullie huidige ploeg sterk genoeg om nu langer in de derde klasse te kunnen blijven?
‘Omdat we het gehele seizoen tegen alle teams goed mee doen. Op bepaalde momenten geven we als team nog de wedstrijd te vaak uit handen en beslissen we de wedstrijd nog niet vaak genoeg. Dit heeft mede met ervaring te maken. Als wij er dit seizoen in blijven heb ik er veel vertrouwen in dat wij volgend seizoen kunnen meedraaien in de middenmoot’

Je bent zelf één van de vele echte clubmensen. Wat betekent het voor jou om in het eerste elftal van jouw club te mogen spelen?
‘Het team is gewoon onwijs gezellig en voetballend goed. Dit maakt het leuk om in Hugo Boys 1 te spelen.’