HEERHUGOWAARD - Zaterdag 17 december werd de laatste wedstrijd van 2022 gespeeld door Apollo 1. Zij speelden tegen ZKC 1 uit Zaandam. Er was gezellig veel publiek aanwezig wat voor een leuke stemming zorgde.


Binnen 30 seconden had ZKC al een strafschot te pakken. Deze misten zij. Vlak daarna schoten ze wel raak en hadden ze het eerste punt te pakken. Hierna schoot Apollo vlak achter elkaar 2 maal raak waardoor ze 2-1 voor stonden. Zo ging het de eerste 6 minuten in rap tempo door. Na nog maar 6 minuten gespeeld te hebben stond het al 4-4. In de volgende 4 minuten schoot Apollo nog 2x raak waardoor ze 6-4 voor stonden. Na een mooie battle om de bal, waaruit helaas geen punt werd, schoot ZKC 3 maal achter elkaar raak waardoor zijn 6-7 voor kwamen te staan. De teams bleken meer gewaagd aan elkaar dan verwacht, want het bleef gelijk op gaan. In de laatste minuten van de eerste helft kon Apollo nog 2 punten pakken, waardoor zij met 13-11 de rust in gingen.

Na de rust kon ZKC binnen 2 minuten ook 2 punten scoren, waardoor het weer gelijk kwam te staan. Opnieuw ging het even gelijk op. Met nog 17 minuten te spelen stond het 16-16. De spanning was hoog en er werd een time-out ingelast om tactieken te bespreken. ZKC wist vlot achter elkaar 2 punten te scoren waardoor het 17-19 stond op het moment dat de laatste 10 minuten in gingen. Mede door een vrije bal voor Apollo konden zij ook weer 3 ballen raak schieten. Ondertussen had ook ZKC opnieuw gescoord dus stond het 19-20. ZKC wist in de laatste minuten nog meerdere keren raak te schieten. Apollo kon nog 1 punt maken, maar dit kon helaas niet voorkomen dat ZKC met 20-23 de winst pakte.