ALKMAAR - De 2.500 startbewijzen voor de eerste editie van de Oer-IJ Expeditie op donderdag 25 mei zijn uitverkocht! De belangstelling voor de wandeltocht over vier verschillende afstanden was groot. Inschrijven is helaas niet meer mogelijk. Organisator Le Champion en Stichting Oer-IJ zijn ontzettend trots dat de interesse voor dit nieuwe evenement zo groot is.

Onder het aantal deelnemers van 2.500 inschrijvingen bevinden zich bijna 500 leden van Le Champion, organisator van het evenement. De populairste afstand is de 15 km met ruim 800 inschrijvingen. Het grootste deel van de deelnemers komt uit Noord-Holland. De Oer-IJ Expeditie is ook erg populair onder de dames, maar liefst 65% van de deelnemers is vrouw. De gemiddelde leeftijd ligt op 55 jaar.

Stichting Oer-IJ

In samenwerking met Stichting Oer-IJ organiseert Le Champion dit nieuwe wandelevenement. Stichting Oer-IJ is tevens ook het goede doel van het wandelevenement. Zij zetten zich in voor het behoud en verantwoord beheer van dit bijzondere en kwetsbare gebied. Deelnemers konden bij de inschrijving doneren aan dit goede doel. Alle bijzondere activiteiten die je op de route tegenkomt zijn verzorgd door Stichting Oer-IJ.