ALKMAAR - Outdoorpark Alkmaar vormde zaterdag 24 juni het decor voor de allereerste editie van het G-sport evenement Sport & Fun. De deelnemers en hun begeleiders gingen na afloop van een middag vol sport, spel en muziek moe maar voldaan naar huis. Aan de blije, enthousiaste gezichten viel af te lezen dat het event geslaagd was.

Het Sport & Fun event, georganiseerd door Alkmaar Sport en mede mogelijk gemaakt door Rotary Alkmaar-Bergen en de Dirk Kuyt Foundation, is speciaal bedoeld voor iedereen met een verstandelijke beperking, van jong tot oud. Begeleiders en familie waren eveneens van harte welkom. Deze eerste editie van dit nieuwe G-sport evenement ontving zaterdag zo’n 60 deelnemers.

De dag startte met een warming-up op muziek waarbij iedereen lekker los ging. Swingende heupen en de armen in de lucht! Vervolgens werden de deelnemers en begeleiders vereerd met een zangoptreden van Juriaan Singels, bekend van het programma Hollands Got Talent. Iedereen zong en danste gezellig mee.

In groepjes en onder begeleiding verkenden en beklommen de deelnemers het obstakel eiland van Outdoorpark Alkmaar. Tijdens het ontwerpen van een eigen vlag werden deelnemers creatief uitgedaagd. Daarnaast stonden boogschieten, lasergamen, voetbal en een XL stormbaan op het programma. De dag werd gezamenlijk afgesloten met het populaire Archery Tag.

Tussendoor genoten de deelnemers en begeleiders van een heerlijk lunchpakketje, gesponsord door Horeca Henry’s en waren er flesjes water, appels en bananen, gesponsord door AH Hoefplan. Stichting ShowHero nam samen met Alkmaar Sport de organisatie op zich en zorgde, naast het onderdeel lasergamen, voor een muziekbox waarbij de deelnemers hun zangtalent konden laten horen. Na afloop was er een medaille voor alle deelnemers aan deze unieke middag. Sport & Fun was één groot feest!