HEERHUGOWAARD – DOV heeft het eerste gelijkspel van het seizoen behaald. De Heerhugowaarders kwamen op een ruime voorsprong, waarna SVE terug kwam in de wedstrijd, 5-5.

DOV begon uitstekend tegen het Utrechtse SVE. ‘Binnen een uur stonden de Heerhugowaarders met 4-0 voor. Op de winstpartijen van Eric Wijman, Dennis Derr, Patrick Rademaker en het dubbel Eric Wijman/Erik Heemskerk was niets op af te dingen. Alle wedstrijden werden overtuigend in vier games gewonnen.

‘Daarna kwam de ommekeer’, zag Wijman. Dennis Derr verloor met twee punten verschil in de vijfde game van Mulder. Wijman verloor ook net aan in vijf games van Luijer. De volgende drie partijen gingen ook naar SVE waardoor de 4-0 voorsprong was omgedraaid naar een 4-5 achterstand. Wijman won de laatste partij waardoor een gelijkspel het resultaat was.

‘Al met al zijn we niet tevreden met deze eindstand. We horen in deze klasse thuis, maar we hebben de kans om dat te laten zien niet gepakt’, vervolgde Wijman. ‘We beginnen volgende week aan de tweede helft van de competitie en gaan er met volle kracht tegen aan. Handhaving zal moeilijk worden maar we willen wel een paar keer de tegenstanders verrassen met ons spel.’