HEERHUGOWAARD - Na zes wedstrijden zonder puntverlies is hoofdklasser Tornado tegen de eerste nederlaag opgelopen. In de topper tegen de nummer twee in de stand, Cometas, bleken de gasten veel te sterk (19-33).

Door dit resultaat delen beide ploegen nu de koppositie met twaalf punten uit zeven wedstrijden. In de Deimoshal mocht de koploper van coach Hans Eilers ook geen enkele aanspraak maken op de winst,want daarvoor waren de gasten simpelweg te sterk. Van meet af aan nam de ploeg uit Leeuwarden een voorsprong waardoor de Heerhugowaardse formatie continu achter de feiten aanliep.

Zonder de afwezige topschutter Suzie Wijnker kon de thuisploeg geen vuist maken mede omdat ook speelsters als Anja Borst en Sindy Schouten het vizier niet zo op scherp hadden staan als doorgaans. Dit was mede te danken aan een uitblinkende keepster aan Cometas-zijde, Dione Vogelzang. Bij de Friezinnen was de scherpte in de aanval er duidelijk wel want zo maakten Manon van Wesel en Amy Prins in de eerste helft gezamenlijk al elf doelpunten. De ruststand van 12-19 zei wat dat betreft genoeg.

Na de rust was het beeld niet anders. Tornado bleef te slordig in balbezit en Cometas liep beetje bij beetje verder uit, waarbij een ieder een aandeel in de score had. Illustrerend was de wijze waarop Vogelzang een strafworp van Borst wist te keren en de Friezinnen vervolgens vier maal op rij wisten te scoren. OP de 19-33 eindstand viel dan ook weinig af te dingen, en zorgt eveneens voor volop spanning in de top van de hoofdklasse.

Tornado DS1 - Cometas DS1 19-33 (12-19)

Doelpunten Tornado: Anja Borst (5), Sindy Schouten (3), Desi Krom (3), Kelly Aalberse (2), Marloes Bak (2), Britt Rood (2), Cecil van Etten (2)

Doelpunten Cometas: Amy Prins (8), Manon van Wesel (6), Manon Scheepstra (6), Fiona Belmers (4), Janny Anema (3), Aaltje Anema (2), Kellie Escalona (2), NikaValkema (1), Simone Postma (1).

Foto's: DP Sportfotografie