HEERHUGOWAARD/LEEUWARDEN – De eerste seizoenshelft zit er op voor de handbalsters van KSV en HV Tornado. Waar KSV 2018 afsloot met een zege, ging HV Tornado onderuit.

KSV – VOC (3) 20-16
Na vijf nederlagen kon KSV de punten wel weer goed gebruiken, vooral voor het vertrouwen. In eigen huis werden de punten tegen VOC 3 ook behaald. Halverwege had de ploeg van coach Sandra Groenveld een 10-7 voorsprong in handen, na rust wist het de punten binnen te slepen middels een 20-16 eindstand.

‘Brenda de Boer stond goed te keepen en was op cruciale momenten in de wedstrijd belangrijk’, zei Jocelyn Noordeloos na afloop. ‘Het was geen mooie wedstrijd, maar wel belangrijke punten. We zijn erg blij met de invallers. Zo gaan we positief de kerst en nieuwe jaar in.’

Cometas – HV Tornado 27-24
De indrukwekkende reeks van HV Tornado werd afgelopen zaterdag een halt toegeroepen door Cometas. ‘In deze wedstrijd misten we een aantal meiden, maar gelukkig waren er meiden uit dames 2 die mee wilden doen. Hierdoor hadden we maar twee wissels’, zei Anja Borst na afloop.

‘Cometas is een harde ploeg en dat merkten we in onze aanval. Verdedigend stonden we periodes erg sterk en aanvallend wisten we ook te scoren’, vervolgde Borst. Na een gelijkopgaande eerste helft ging Cometas halverwege met 13-11 aan de leiding. ‘In de tweede helft startte we veel te slap waardoor we al snel zeven punten achter kwamen. We wisten nog goed terug te komen, maar helaas verloren we met 27-24.’