OEGSTGEEST - In Oegstgeest heeft Team Schroevengroothandel.nl/Toggler pluggen de eerste verliespartij geleden.

Herman Slikker speelde tegen Herman van Daalen een gelijkopgaande partij, maar kon het niet bolwerken in de eindfase. Van Daalen maakte in de laatste 6 beurten 15 caramboles en won met 35-32 in 38 beurten.

Hans Handgraaf had op de andere tafel zijn dag niet. Daarentegen was tegenstander Robert Koster wel in goede doen. Vanaf de start ging Koster als een speer. Met mooi verzorgt spel domineerde hij de gehele partij. Handgraaf had zéér weinig in te brengen. Koster won met 35 tegen 19 in 31 beurten.

Ook Leo de Jong kon geen potten breken tegen Marcel van Delden. Ondanks een uitstekende start van de Jong, was al snel duidelijk dat van Delden de betere was. Waar het bij de Jong mis ging, had van Delden in de laatste beurten het betere van het spel en won met 30-18 in 37 beurten.

De eer is uiteindelijk gered door Perry Tuin. In een uitmuntende partij tegen Ian van Krieken is hij geen moment in gevaar geweest. Met 3 series van 5 en één van 4 was het verschil overduidelijk. Van Krieken had geen antwoord waardoor Tuin met een prima moyenne van 1,154 de partij won. (15-30 in 26 beurten).