HEERHUGOWAARD - De eretitel "Mister Hugo Boys" doet eigenlijk nog tekort aan alles wat Nic de Wit heeft betekent voor de club uit De Noord. Afgelopen zondag kwam er einde aan een tijdperk waarin de verenigingsman 67 jaar actief was voor zijn Hugo Boys.


Bij de club zelf was er reeds eerder op gepaste wijze afscheid genomen van de man wiens leven voor een groot deel in het teken stond van Hugo Boys. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van de competitie van het eerste elftal op tweede Pinksterdag werd de clubman, die twee jaar al werd benoemd tot erelid van de vereniging, nogmaals geëerd en bedankt voor zijn niet geringe bewezen diensten.

De bijna 79-jarige De Wit voetbalde zelf lange tijd in het oranje tricot van de club tot een knieblessure hem in 1987 noopte tot het stoppen met voetbal. Nadien bleef hij echter actief als veelzijdig vrijwilliger voor de club bij zowel de jeugd- als seniorenafdeling. Tevens was hij verantwoordelijk voor o.a. de oprichting van "De Vrienden van Hugo Boys". Vanaf 1999 raakte De Wit betrokken bij het eerste elftal als elftalleider en sindsdien heeft hij nauwelijks een training of wedstrijd overgeslagen. Zowel doordeweeks als de volle zondag was De Wit op het complex in De Noord te vinden. Mede gesteund door zijn vrouw Ans en gezin kon Nic deze vrijwilligerstaken altijd vol liefde en passie doen.

Maar De Wit had veel meer noten op zijn zang voor de gemeenschap in De Noord. Ook voor de tennisvereniging, het schoolbestuur, de kerk en tal van andere instellingen was de inbreng van de rasvrijwilliger groot. Mede daarom ontving hij in 2012 een Koninklijke onderscheiding.

Hoewel het voor de immer nuchtere De Wit zelf waarschijnlijk niet had gehoeven werd er bij de laatste thuiswedstrijd van Hugo Boys 1 op 6 juni dus al geheel terecht en uitgebreid afscheid genomen. Het seizoen zat er echter nog niet op voor het vlaggenschip van de oranjehemden aangezien men zich nog via de nacompetitie moest handhaven. Afgelopen zondag moest men hiervoor naar het complex van VVS '46 in Spanbroek om te spelen tegen DWB. En alsof het zo moest zijn deed Hugo Boys wat het moest doen. Na een spannend duel won men in de verlenging met 3-1 en blijft men ook volgend seizoen in de derde klasse. De Wit zal er ook dan ongetwijfeld wekelijks bij zijn ware het niet als vrijwilliger, maar dan wel als supporter van "zijn" Hugo Boys.