HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben de laatste weken flink aan het moraal kunnen werken. Nadat de ploeg van trainer Raimondo Palmas vorige week al met ruime cijfers (0-5) het bekerduel bij Winkel wist te winnen pakte het afgelopen zaterdag ook de eerste competitiezege.

Met één punt uit vier duels kwam tegenstander The Knickerbockers uit Groningen precies op het goede moment. De studentenploeg stond ook pas op drie punten dus winst zou betekenen dat Reiger Boys hekkensluiter af was. En de ploeg begon bijzonder sterk toen Cherany de Kraa al binnen twee minuten de score opende. De aanvalster blijkt dit seizoen welkome versterking voor de geel-zwarten en kreeg later in de eerste helft de kans de score te verdubbelen, maar miste toen het geluk. Een tegenvaller voor Reiger Boys was het uitvallen van aanvoerster Dominique Verweij die na een botsing halverwege de eerste helft het veld verliet. De gasten uit Groningen werden vervolgens kort voor en na de rust tweemaal gevaarlijk in één tegen één situaties, maar beide keren toonde keepster Jana Spieker haar kwaliteiten door goed te anticiperen.

Kort hierop werd Marouscha Ruiter gelanceerd en zij bleef oog in oog met de keepster wel koelbloedig. Een vrije trap van Manon Huisman besliste het duel uiteindelijk. Via de onderkant van de lat kwam de bal duidelijk achter de lijn terecht. Dit was echter niet door de scheidsrechter geconstateerd waarna Judith de Bruin zo alert was om het laatste tikje te geven. In de slotfase wist Jill David namens de gasten nog wel de eer te redden, maar viel op de terechte zege van Reiger Boys niets af te dingen.

Reiger Boys - The Knickerbockers 3-1 (1-0)
2. De Kraa 1-0
55. Ruiter 2-0
67. Huisman 3-0
89. David 3-1

Foto's: DP Sportfotografie