ROTTERDAM - De biljarters van "Schroevengroothandel.nl-Toggler pluggen", hebben sinds 16 november 2019 eindelijk weer gewonnen. De strijd speelde zich af in Rotterdam tegen team "Café de Pijp-Sanidump.


Fred Groen en Perry Tuin speelden de eerste partijen. Groen ondervond in zijn partij tegen Ralph van Dijk weinig tegenstand, en won dan ook vrij eenvoudig met 15-30 in 49 beurten. De partij van Tuin tegen Arno Verkijk liep wel gelijk op. Tot het laatste punt bleef het spannend. Waar Verkijk verzuimde de partij uit te maken, lukte dat Tuin uiteindelijk wel met, een verschil van één carambole. 35-35 in 53 beurten. Door beide winstpartijen was er een klein kloofje geslagen.

Leo de Jong en Hans Handgraaf moesten minimaal voor een punt zorgen. Leo de Jong had de boodschap goed begrepen en was dan ook in tien beurten op de helft van de partij. Tegenstander Bob Ip had het nakijken, want scoren was deze avond niet aan hem besteed. De Jong bleef tot de laatste carambole gefocust, en kon met een tevreden gevoel de keu opbergen. Eindstand 6-30 in 31 beurten.

In de laatste partij kon Handgraaf nog voor de volle 0-8 gaan tegen Ad Buijs. Alleen Buijs had andere plannen, en ging voortvarend van start. Pas halverwege kon Handgraaf enigszins aanhaken. Buijs liet het hier en daar liggen, en vanaf dat moment ging het gelijk op. Toch was het Buijs die als eerste de partij uitmaakte. Handgraaf moest in de nabeurt nog twee puntjes om er een remise uit te slepen. Helaas was het laatste punt op een millimeter mis en is de eindstand 2-6 geworden.