HEERHUGOWAARD - In de 3e Klasse A heeft Hugo Boys zondagmiddag een belangrijke zege geboekt in de inhaalwedstrijd tegen KGB. De promovendus van trainer/coach Gosse Bosma begon het seizoen met een zege op JVC, maar verloor daarna vijf keer op rij. Ook tegen KGB keek men met de rust tegen een achterstand aan, maar dit werd in een prima tweede helft recht getrokken.

In een gelijk opgaande 1e helft namen de gasten uit Bovenkarspel na ruim twintig minuten een voorsprong toen Michael Helfensteyn bij de tweede paal een voorzet vanaf rechts kon binnen schieten. De achterstand voor Hugo Boys had hierna zelfs nog groter kunnen worden ware het niet dat keeper Nick Beers een katachtige redding in huis had op een kopbal van Sander Kolkman.

Onder leiding van de uitstekende scheidsrechter Van Dokkum gaf de tweede helft een heel ander beeld te zien. Vanaf de eerste minuut voerde de thuisploeg de druk op om zo eindelijk weer eens wat felbegeerde puntjes binnen te slepen. En de ploeg van Bosma werd hier al snel voor beloond toen Jesper Hoogland de gelijkmaker kon scoren. Hugo Boys voelde dat er meer in zat en bleef het KGB doel bestormen. Zo was rechtsback Martijn Hand dichtbij een treffer, maar zijn poging ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Met nog een ruim kwartier op de klok kwam de verdiende voorsprong er toch. Keeper Bakker ging in de fout in de opbouw en Bo Groen profiteerde hier optimaal van: 2-1.

KGB ging hierna op zoek naar de gelijkmaker doch door de ruimte die hierbij ontstond waren de kansen voor Hugo Boys talrijker. In de slotminuut werd de wedstrijd definitief beslist door invaller Thijs Wolkers die zijn rentree na lang blessureleed bekroonde met de 3-1. Door de overwinning verlaat Hugo Boys de laatste plaats en houdt het voorlopig Sint George en DWOW onder zich. Komende zondag 30-10 speelt de ploeg uit Heerhugowaard-Noord een uitwedstrijd bij Spirit '30 in Hoogkarspel.


HUGO BOYS - KGB 3-1 (0-1)


24. Michael Helfensteyn 0-1
54. Jesper Hoogland 1-1
74. Bo Groen 2-1
90. Thijs Wolkers 3-1


Foto's en verslag: Paul van der Molen