HEERHUGOWAARD - Aan de negatieve reeks van vier wedstrijden zonder overwinning is voor de handbalsters van Tornado zondag een einde gekomen door de uitwedstrijd tegen De Valken te winnen. In dezelfde hoofdklasse liet KSV het in eigen huis lelijk liggen tegen het laag geklasseerde VIDO.

Tornado ging in Hem voortvarend van start en nam al snel een voorsprong van vijf punten. Gedurende de eerste helft kwam de promovendus wat terug met een 8-11 ruststand tot gevolg. Kort na de rust wist De Valken zelfs helemaal terug in de wedstrijd te komen door gelijk te maken, maar waar het in de voorgaande wedstrijden fout ging bij Tornado daar rechtte men nu de rug om uiteindelijk naar een ruime 16-22 zege uit te lopen. Tornado staat nu derde in de hoofdklasse op vijf punten achterstand op koploper SV Zeeburg.

KSV had de thuisnederlaag tegen het Purmerendse VIDO volledig aan zichzelf te wijten volgens coach Theo Krom. Hij zag dat zijn ploeg vijftien tot twintig opgelegde kansen miste, waar de gasten een stuk zorgvuldiger waren in het scoren. Deze wonnen dan ook met 18-22.