ANSTERDAM - De Nederlandse zaalvoetballers hebben op het EK in eigen land de groepsfase niet overleefd. In het derde en laatste pouleduel was Servië in de Amsterdamse ZiggoDome met 2-3 te sterk.

Met eindelijk publiek op de tribune kwam de ploeg van bondscoach Max Tjaden in Amsterdam al snel op 1-0 door een puntertje van Jordany Martinus. En na een voorzet op maat van Mossaoui schoot Ceyar van dichtbij net naast. Viervoudig kwartfinalist Servië kreeg goede kansen via Tomic en Prsic, maar die stuitten beiden op de opnieuw uitstekend reagerende keeper Kuijk.

Na rust kwam Nederland op 2-0 door een eigen doelpunt van Rakic, maar die voorsprong werd nog verspeeld. Binnen zes minuten trof Servië drie keer doel, mede door onnodig balverlies. Nadat Saïd Bouzambou nog een strafschop had gemist kwam Oranje met een meevoetballende keeper nog wel dichtbij, maar wilde de goal niet vallen en was de uitschakeling een feit.

"We hebben Nederland als zaalvoetballand op de kaart gezet door tegen drie sterke tegenstamders zo te presteren, maar dit is wel heel hard en doet pijn", aldus Tjaden na afloop.

Nederland - Servië 2-3 (1-0)

3. Martinus 1-0
23. Rakic (e.d.) 2-0
27. Rajcevic 1-2