HEERHUGOWAARD - De topper in de 3e Klasse A van het zaterdagvoetbal tussen Reiger Boys en Always Forward heeft een nipte zege opgeleverd voor de gasten uit Hoorn die daarmee hun koppositie verstevigen. Nick de Wit zorgde kort na rust voor de enige goal van de wedstrijd: 0-1.

Reiger Boys verloor daardoor de ongeslagen status, maar de wijze waarop de jonge ploeg van tainer Tom Boukes partij gaf aan het veel meer ervaren Always Forward stemt wel hoopvol richting de toekomst. In een selectie met veelal spelers die uit de eigen jeugd afkomstig zijn wonnen de geel-zwarten de eerste vijf wedstrijden van het seizoen. Tegenstander Always Forward, afgelopen seizoen gepromoveerd uit de 4e klasse, won zelfs al zes wedstrijden en zou daar op sportpark De Wending een zevende aan toevoegen al gaf Reiger Boys zich niet zomaar gewonnen tegen de geroutineerde en ambitieuze ploeg uit Hoorn..

Always Forward had in de eerste helft weliswaar het meeste balbezit, maar tot echt grote kansen leidde dit niet. Die vielen wel te noteren na de rust en de eerste de beste mogelijkheid was voor Chris Coesel die de bal niet langs keeper Van der Werff kreeg. Direct daarna kreeg ook Yannick Kuijpers aan de andere kant een grote kans om te scoren, maar mikte naast. Kort hierna kopte Nick de Wit na een corner van Leon Machielse alsnog de 0-1 achter keeper Stoop.

Reiger Boys probeerde het nog met een slotoffensief, maar het slimme en ervaren Always Forward bleef, weliswaar met de nodige overtredingen en een aantal gele kaarten, overeind en liep zodoende uit op de concurrentie.