HEERHUGOWAARD - Bij de start van de competitie in de Hoofdklasse handbal heeft KSV in een spannend duel weten te winnen van promovendus De Valken. Driekwart van de wedstrijd keken de Heerhugowaardse dames tegen een achterstand aan, maar uiteindelijk gaven de ervaring en de wilskracht de doorslag.

De gasten hadden niet zoveel te verliezen bij hun debuut in de hoofdklasse en gingen goed van start. Al snel stond men op een 1-3 voorsprong en die bouwde men langzaam uit. Met namen Kelly Boon en Corina Ruiter waren op schot voor De Valken en coach Theo Krom van de thuisploeg zag dat zijn ploeg zowel verdedigend als opbouwend meerdere steekjes liet vallen. Een drietal treffers van Jonna Lemstra in de slotfase van de eerste helft zorgde ervoor dat KSV dichterbij kwam, maar De Valken gingen toch met een 12-15 voorsprong rusten.

Na de pauze liep de marge zelfs op naar vijf goals, maar vanaf toen kantelde de wedstrijd en groeide bij KSV het besef dat er meer moest gebeuren. Met name Judith Groot, na de rust goed voor zes treffers, en aanvoerster Rosina Vreeburg namen de ploeg op sleeptouw en met nog een kwartier op de klok kwam men voor het eerst op gelijke hoogte: 19-19. En waar in de eerste helft elk schot van De Valken tegen de touwen verdween, daar verrichte keepster Mascha Wielinga nu enkele cruciale reddingen. Toch liepen de gasten weer uit naar twee doelpunten voorsprong, maar de laatste vier treffers waren voor de thuisploeg met een 24-22 eindstand tot gevolg.

'Ik denk wel dat de hoofdklasse-ervaring en een flink portie strijdlust de doorslag hebben gegeven. Het was geen beste wedstrijd vandaag, maar deze twee punten hebben we maar alvast', aldus coach Krom na afloop.

KSV DS1 - De Valken DS1 24-22 (12-15)

Doelpunten KSV: Judith Groot (7), Rosina Vreeburg (6), Jonna Lemstra (4), Jacqueline Köhne (3), Jackie Heibloem (2), Fleur van Dam, Brittney Goudmijn (1)

Doelpunten De Valken: Kelly Boon (7), Corina Ruiter (5), Linelle Koebrugge (3), Charmaine Boon, Linda van 't Hoff (2), Romy Boom, Rinske Groot (1), Yvonne Kok (1).

Foto's: DP Sportfotografie

Tornado
Ook competitiegenoot Tornado startte de competitie sterk en behaalde een ruime overwinning op bezoek bij Green Park/Aalsmeer DS2. Het werd maar liefst 11-28 voor de Heerhugowaardse formatie. Komende zaterdag 5 oktober staat direct de derby Tornado-KSV op het programma. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.00 uur in Sporthal Waardergolf.