HEERHUGOWAARD - Het niveau van softbal pitchen in Nederland moet omhoog om een betere aansluiting bij de wereldtop te krijgen. De KNBSB is bezig met een masterplan om daar verbetering in aan te brengen. In een samenwerking tussen Herons en de Pirates uit Amsterdam wordt er al hard aan deze verbetering gewerkt door Mirjam Soumokil, de softbal pitchertrainer van de Herons. Vanaf nu wordt dit niveau nog een tandje hoger getild door de begeleiding van Eva Voortman, Nederlands beste softbal pitcher.


Eva Voortman ondersteunt 20 Herons/Pirates pitchers - van de Aspiranten tot aan Dames 1 - in het verbeteren van hun pitchers kwaliteiten. Ze leert ze bewust en uitdagend trainen om zo stap voor stap te verbeteren. Daarbij werkt ze niet alleen aan het fysieke maar zeker ook het mentale deel van het pitchen. De begeleiding begint met een aantal online kennissessies, waarin Eva uitleg geeft over de ideale pitchbeweging. Deze heeft ze tijdens haar studie bewegingswetenschappen onderzocht. De uitkomsten van dit onderzoek neemt ze mee in haar aanpak, naast uiteraard haar eigen lange ervaring als pitcher. (check www.evavoortman.nl als je hier meer over wilt weten)

Van elke pitcher wordt een analyse gemaakt, met daaraan gekoppeld een persoonlijk programma. Elke maand worden de vorderingen beoordeeld en wordt er gekeken waar het programma aangepast kan of moet worden om het optimaal aan te laten sluiten bij de ontwikkeling van de speelster, want daar draait het allemaal om. Leren wat goed bij jou past is daarbij het motto.

Deze verdere professionalisering past bij de ambities van de Herons om niet alleen de eerste teams, maar de hele lijn vanaf de jeugd te laten groeien door het continu verbeteren van de trainingsmethodes.

Als je ook een keer mee wilt komen trainen dan kan dat! Elke leeftijd is welkom en ook mannen zijn welkom om Heren Softbal of Honkbal te komen spelen. stuur een email naar info@herons.nl voor meer informatie.