HEERHUGOWAARD - Op 8 juli 2018 organiseert Kyo Thai een “kickboksgala” voor haar jeugdleden waarvan de opbrengst naar het goede doel gaat. Een uniek evenement dat je niet wilt missen! Kyo Thai opent hiermee de deuren voor een 'sneak peek' bij een traditionele sport waar helaas vaak een negatief imago aan verbonden is. Samen met de allerkleinsten van deze club, bewijzen zij die dag het tegendeel! Kickboksen heeft bewezen positieve effecten, zowel mentaal als fysiek, en vormt een uitstekende basis voor weerbare, gezonde, vitale kinderen die uitgroeien tot gedisciplineerde, gerespecteerde volwassenen.

Het evenement is een initiatief van Steff van der Meer, al ruim 10 jaar werkzaam als trainer bij Kyo Thai . Steff is een gecertificeerd kickbokstrainer A en jeugd. Zijn ervaring als gediplomeerd weerbaarheids- en agressiehanteringstrainer geven een extra toevoeging aan de jeugdlessen. Samen met zijn collega’s heeft hij in de loop der jaren een duurzaam pedagogisch klimaat binnen de sportschool gecreëerd, waarbij niet alleen fysiek getraind wordt, maar waar overdracht van normen en waarden een nog belangrijkere rol speelt.

Volgens Kyo Thai verdient juist deze jeugd (8 t/m 14 jaar) een onvergetelijke afsluiting van het sportseizoen, door het te vieren in de vorm van een kickboksgala. Ook de jeugd heeft recht te stralen als een ware kampioen Rico Verhoeven in alle vormen en maten, maar dan op een mildere wijze die passend is voor de meeste in deze doelgroep.

Kyo Thai vind niet dat kickboksen een doel moet hebben om wedstrijden te doen. Een wedstrijd is een verrijking van de sport, maar geen verplichting en ook niet voor iedereen weggelegd. Het doel vanuit Kyo Thai is om de kinderen vooral plezier te laten hebben en daarnaast spelen de factoren als weerbaarheid, zelfvertrouwen, motorische ontwikkeling een grote rol.

Alle commotie die om traditionele wedstrijden heen hangt zal op professionele wijze worden nagemaakt in de vorm van posters, security, entreebewijzen, weeg -en dokterscheck, STARE DOWN, warming up met trainer, opkomst met eigen speciale muziek en een uitgelaten publiek van fans! Er wordt alleen niet ‘echt’ gevochten, omdat de deelnemers grote, zachte opblaas handschoenen dragen en zich bevinden te midden van een opblaasring.

Dus alles is exact nagebootst, behalve het daadwerkelijke gevecht en natuurlijk zal na afloop de trofee niet ontbreken!

Kortom, het wordt een grote beleving voor jong en oud!

Dokterscheck: 11:30uur
STARE DOWN: 12:00uur
Start Gala: 13uur

KYO THAI Heerhugowaard
W.M. Dudokweg 20
1703 DB Heerhugowaard
072 – 574 4369
info@asfamilyfitnesscenter.nl