ZEIST - Afgelopen vrijdag waren de landelijke schoolfinales van het schoolvoetbal op de KNVB Campus te Zeist. De meiden van groep 5 en 6 van de Familieschool in Heerhugowaard leverden daar een ongekende prestatie door als vierde te eindigen.


De meiden van de FamilieSchool uit Heerhugowaard hadden zich eerst door de voorronde in Heerhugowaard gestreden. Daarna wonnen ze ongeslagen de regiofinale in Wognum waarna ze naar de districtsfinale gingen. Deze districtsfinale in Mijdrecht was loodzwaar maar door fantastisch teamspel en doorzettingsvermogen werden ze hier ook eerste en werden dus ook districtskampioen. Door het winnen van deze finale mochten ze zich voegen bij de vijf beste scholen van heel Nederland in hun leeftijdscategorie welke dus afgelopen vrijdag werden gespeeld in Zeist onder toezicht van echte KNVB scheidsrechters.

Na de intocht van alle teams van de diverse groepen en scholen gingen ze op de foto met niemand minder dan bondscoach Louis van Gaal. Na het spelen van drie wedstrijden was het tijd voor een pauze. Tijdens deze pauze mochten de spelers kijken bij de training van de Oranje Leeuwinnen en was er zelfs tijd voor foto’s en handtekeningen. De meiden van de Familieschool hadden voornamelijk oog voor één Leeuwin en dat was hun idool en dorpsgenoot Stefanie van der Gragt. Ze maakte meer dan tijd om even op de foto te gaan met de jonge talenten..

Na deze meet & greet moest er weer gevoetbald worden. De laatste wedstrijd werd gewonnen waardoor de dames 4de van Nederland zijn geworden. Het was een voetbalfeest pur sang en een evenement om nooit meer te vergeten.Vandaag (maandag) was het weer een gewone schooldag al is deze niet gewoon gestart. Op school stonden de groepen 5 t/m 8 op het schoolplein en vormde een erehaag. Als echte helden werden de Familieschool “LEEUWINNEN” dan ook binnengehaald.