HEERHUGOWAARD - De meiden van groep 5-6 van de Familieschool uit Heerhugowaard hebben zich na de voorronde van het schoolvoetbal in Heerhugowaard, waar ze ongeslagen winnaar werden, ook laten gelden op het regiokampioenschap in Wognum en het districtskampioenschap in Uithoorn. De meiden presteerden zo goed dat ze zich nu zelfs mogen opmaken voor de landelijke finale in Zeist.


In Wognum was het een flinke strijd, niet alleen tegen de andere scholen maar ook tegen hun zelf omdat ze geen wisselspelers hadden. Maar ook hier werden de meiden, op hun tandvlees, ongeslagen winnaar van de regio. Afgelopen maandag mochten de dames komen trainen bij voetbalvereniging SVW'27 int Heerhugowaard. Hier kregen ze nog even goede tips voor de komende wedstrijden. Woensdag moest men namelijk alweer aantreden tijdens de provinciale kampioenschappen in Uithoorn.

Na het spelen van twee poulewedstrijden ging men ook hier ongeslagen door naar de finalepoule. In de finalepoule moesten de meiden twee wedstrijden spelen. De eerste wedstrijd eindigde in een gelijk spel. Hierdoor werd het spannend en moest men flink aan de bak in het tweede duel. Tot het fluitsignaal streden de meiden en werd de tegenstander met prima teamspel met 5-2 verslagen. Aangezien men hierdoor een beter doelsaldo had ten opzichte van concurrent De Hoeksteen uit Bussum werden de meiden van de Familieschool uitgeroepen tot districtskampioen en mag men op 17 juni aantreden tijdens de landelijke finale in Zeist.

Het team bestaat uit de volgende meiden: Olga, Jet, Andrea, Lana, Joyce, Suzannah, Evi, Romy en de geblesseerde Yenthe.