ALKMAAR - Jesper de Jong, de nummer 1 geplaatst op het ITF tennistoernooi, verloor in de 1e ronde van de Spanjaard Alvarez Varano (6-4, 4-6, 6-4). Het was een boeiende partij waarin De Jong volgens eigen zeggen lengte in zijn slagen te kort kwam.


Verleden week was hij nog de trotse winnaar van een Challenge toernooi in Kazachstan. “Ik denk dat ik wel wat last had van de overgang van het hooggelegen Almaty naar een wedstrijd op zeeniveau, maar dat wil ik niet als een excuus gebruiken. Ik was vandaag niet goed genoeg en Varano speelde sterk”.

Dax Donders won op een bomvol centre court (hij had veel fans uit Bergen meegenomen) op sensationele wijze van de fransman Raynel. Het werd een zeer enerverende driesetter (5-7, 6-3, 6-1).

Bij de dames maakte titelverdedigster Cindy Burger (foto) geen fout, al had ze een wat “trage start”. Zij speelde haar eerste wedstrijd sinds maanden maar rekende in twee sets af met de Oostenrijkse Kraus (7-6, 6-1).

De favoriete Jaimee Fourlis won haar partij tegen Gavrila uit Roemenië met 6-2, 3-6, 6-1. Het was voor Fourlis haar eerste partij sinds anderhalf jaar. Een lange blessure hield haar zo lang aan de kant. De nu 21 jarige Fourlis deed al op haar 17e mee aan de Australian Open.


Kijk op ITF Alkmaar voor meer info, uitslagen en programma

Foto's: DP Sportfotografie