HEERHUGOWAARD -In een rommelig duel is Reiger Boys voor de tweede keer dit seizoen onderuit gegaan tegen FC Castricum. Veel meer dan de vorige keer, toen de Castricummers met liefst 7-1 wonnen had er voor de Heerhugowaarders meer ingezeten. Twee invallers beslisten echter het duel in de slotfase voor de gasten: 1-3.

Reiger Boys wilde zich revancheren voor de harde nederlaag eerder dit seizoen en leek goed te beginnen toen Daan Prins al in de eerste minuut een vrije kopkans kreeg. Deze miste echter de kracht om keeper Lars Beukers te verrassen. In het vervolg van de eerste helft viel er bitter weinig te genieten op Sportpark De Wending. Mede door een stevige, frisse wind over het veld wwerd het rommelig met veel slechte passes en verkeerde keuzes aan beide kanten. Het duel werd opengebroken door een strafschop toen Sven van Langen een verkeerde terugspeelbal moest coorigeren en hierbij een overtreding beging. Justo van der Werff wist vanaf elf meter de bal, met enige moeite, in het doel te krijgen. Kort voor de rust werd een poging van Joep Kornblum nog door Jermaine Pichotte van de lijn gehaald.

Na de rust werd het niet veel beter, maar ontstonden er in ieder geval meer mogelijkheden, en die waren in de openingsfase vooral voro Reiger Boys. Zowel Jermaine Pichotte als Floyd Groet mochten alleen op keeper Beukers afgaan, maar beide keren toonde die zich de sterkste. Beukers moest halverwege de tweede helft alsnog capituleren toen Groet wel raak schoot. Ralph Blom en Felix Aerts begrepen dat er iets moest gebeuren en grepen in met enkele aanvallende wissels. Zo kwam Elario Zweet, die in de warming-up nog was afgehaakt en vervangen door Van der Werff, alnog in het veld en dat betaalde zich uit. De spits wist, zei het met wat geluk omdat de bal via de rug van een verdediger het doel in ging, voor een hernieuwde voorsprong te zorgen.. Een andere invaller, Joris Peijs, bepaalde kort hierna de eindstand op 1-3. FC Castricum behield daarmee zijn ongeslagen status van dit kalenderjaar vast en is nog steeds zeer kansrijk voor het winnen van een periodetitel.

Tom Boukes, trainer van Reiger Boys, baalde hier van. "Het was allemaal zeer rommelig vandaag, maar als je kijkt naar die kansen die wij kort na rust krijgen dan moet je minimaal een punt pakken". Blom en Aerts knikten instemmend bij de woorden van de Reiger Boys-coach, maar waren toch blij dat zij met de punten in de tas weer huiswaarts gingen.

Reiger Boys - FC Castricum 1-3 (0-1)

32. Justo van der Werff (pen.) 0-1
69. Floyd Groet 1-1
84. Elario Zweet 1-2
90. Joris Peijs 1-3

Foto's: DP Sportfotografie