WIJCHEN – In de eerste ronde van het KNVB Bekertoernooi beleefde FC Marlène een fijne avond. Op bezoek bij Madereros was de Heerhugowaardse ploeg al snel in veilige haven, 0-8.

Met Madereros trof FC Marlène de hekkensluiter van de Eerste Divisie B, terwijl de Heerhugowaardse formatie van trainer/coach Anand Jagdewsing zonder puntverlies op de derde plaats in de Eredivisie staat.

Snel bekeken
‘Van te voren hebben we afgesproken om agressief te spelen. We hadden een verre reis in de benen en dan wil je niet slecht starten’, zei Danny Havermans. ‘Het was dankzij die instelling snel bekeken.’ zag de speler die met twee treffers een aandeel had in de bekerzege.

Zijn doelpunten zorgde voor de beslissing bij Madereros. Nadat Nigel Wijdenbosch na een weergaloze actie van Stefan Dol de score had geopend bracht Havermans de score met twee doelpunten op 0-3. Nog voor rust tekende Nabil Akaazoun voor de 0-4. ‘We gingen lekker rusten maar we hebben wel gezegd dat we geen tegendoelpunt wilden’, vervolgde Havermans.

Na rust liep Marlène via Iliass Bouzit (2x), Mo Attaibi en Wijdenbosch uit naar een 0-8 eindstand. ‘De score had veel hoger kunnen zijn. In de tweede helft misten we misschien wel vijftig procent van onze kansen. Daar valt winst te behalen, maar we zijn heel blij met de nul.’

Madereros C.F. – FC Marlène 0-8 (0-4)
0-1 Nigel Wijdenbosch
0-2 Danny Havermans
0-3 Danny Havermans
0-4 Nabil Akaazoun
0-5 Iliass Bouzit
0-6 Mo Attaibi
0-7 Iliass Bouzit