HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie zaalvoetbal heeft FC Marlène vrijdagavond uitstekende zaken gedaan. Door zelf met overtuigend 6-1 te winnen van Tigers Roermond en wetende dat enkele concurrenten punten lieten liggen blijft de ploeg van coach Anand Jagdewsing volop mee draaien in de top van het klassement.

De toon werd al snel gezet en eigenlijk zat de thuisploeg al snel op rozen. Binnen zeven minuten werd er een 3-0 voorsprong genomen. dank zij een aantal fraaie treffers. Mo Attaibi opende het bal met een prima schot en vervolgens was Ilias Bouzit die eerst Stefan Dol en vervolgens Jordy Cretier in staat stelde om te scoren. Bouzit schoot vervolgens zelf nog een vlammend schot op de paal. Aan de andere kant hoefde keeper Peter Rozenbeek slechts eenmaal in actie te komen bij een poging van Houri en had hij geluk toen Ilah-Aziz de paal raakte.

In de tweede helft was het beeld niet veel anders. FC Marlène was de bovenliggende partij en het was met name aan keeper Meszaros van de gasten te danken dat de score niet snel verder op liep want de mogelijkheden waren daar zeker voor aanwezig. Voor zover niet al gebeurd viel d wedstrijd definitief in het slot toen Nabil Akaazoun kon scoren op aangeven van Attaibi. Ondanks een tegentreffer van Roermond bouwde de thuisploeg het kwaliteitsverschil in de slotfase nog verder in cijfers uit. Aakazoun maakte ook de vijfde Heerhugowaardse treffer na een vlotte aanval om even later af te leggen op Timo Schouwink die koud in het veld stond om de eindstand op 6-1 te bepalen.

'Een meer dan terechte zege', aldus "Man of the Match" Iliass Bouzit. 'We zaten toch in een klein dipje na de uitnederlagen bij Futsal Apeldoorn en Groene Ster, en in de wel gewonnen thuiswedstrijd tegen Zeemacht was het ook niet echt goed. Dat we vandaag dan zo aan de wedstrijd beginnen en snel een 3-0 voorsprong nemen geeft de ploeg vertrouwen. We hebben een uitstekende teamprestatie geleverd.'

FC Marlène 2
Eerder op de avond ging FC Marlène 2 kansloos onderuit tegen koploper HV/Veerhuys. Tot vlak voor de rust gaf de ploeg van coach Carlo van der Waals de Hoornse opponent nog wel aardig partij. Door doelpunten van Ezra Rhebok en Kevin van Londen vond men tweemaal de aansluiting. In de laatste minuut voor rust werd de wedstrijd weg gegeven door de Heerhugowaardse formatie door twee keer knullig balverlies te lijden en net zo vaak een treffer tegen te krijgen. Voor HV/Veerhuys, met Younes Darri als absolute uitblinker was het vervolgens een koud kunstje om de wedstrijd vakkundig uit te spelen met een 2-8 eindstand tot gevolg.

Van der Waals had na afloop fikse moeite met de nederlaag. 'Ik vind het niet erg om te verliezen van een betere ploeg en dat was Veerhuys vanavond gewoon, maar als je ziet dat je vijf goals gewoon zelf weggeeft dan word ik daar niet blij van.' FC Marlène 2 kan volgende week vrijdag op zoek naar eerherstel als men opnieuw thuis speelt met Scagha '66 als tegenstander.