HEERHUGOWAARD – Op papier zijn de verschillen tussen FC Marlène en White Stones duidelijk. In de streekderby tussen de nummers drie en tien van de Eredivisie zaalvoetbal kwam dat verschil ook op het plankier duidelijk tot uiting, 10-0

Lang had FC Marlène niet nodig om te laten zien wie de sterkste is in de streekderby. Een vliegende start zorgde er voor dat de ploeg van trainer/coach Anand Jagdewsing na vijf minuten al comfortabel aan de leiding ging. Na twee minuten werd de ban gebroken door Iliass Bouzit, waarna Mitchell Zwart aan de andere kant op Peter Rozenbeek stuitte. Het was één van de weinige kansen die de Egmonders gegund was. De thuisploeg dicteerde en verdubbelde via Mo Attaibi de score. Nadat een stift van Bouzit werd gekeerd omspeelde Stefan Dol doelman Dennis Pluijmers en schoof de 3-0 binnen. ‘Vanaf dat moment had ik het idee dat we dit niet meer uit handen mochten geven’, zei Bouzit na afloop.

Op adem komen
Na de stormachtige openingsfase konden de Egmonders weer even op adem komen. Via Daan Groot kreeg het ook een kans, maar Rozenbeek hield zijn doel schoon. Nog voor rust liep FC Marlène verder uit. Nadat Nabil Akaazoun op aangeven van Jordy Cretier tot scoren kwam zorgde Dol met zijn tweede van de avond voor een 5-0 ruststand. ‘Je ziet bij sommige tegendoelpunten simpele verdedigingsfouten, dat wordt op dit niveau afgestraft.’

Na rust ging Marlène vrolijk door. Een afstandsschot van Cretier en een doelpunt van Akaazoun betekende 7-0. Met aan de andere kant enkele uitbraken, maar geen treffers. Met een ruime voorsprong op zak werd Peter Rozenbeek naar de kant gehaald en kreeg tweede doelman Melvin Habets speeltijd te gunnen.

Na een pas van Attaibi was het Bouzit die hard binnenschoot en de stand zo op 8-0 bracht. Bij de negende treffer waren de rollen omgedraaid. Bouzit legde breed op Attaibi die het buitenkansje verzilverde. Het was voor de supporters reden om de spelers aan te sporen voor de tiende treffer te gaan. De gastheer voldeed aan die opdracht. Van afstand was het Akaazoun die tot scoren kwam. ‘Hier verliezen is normaal, maar we moeten meer voor elkaar doen’, zei Rogier Bunink na afloop. ‘Dit wilden we en dan kunnen we niet het bijltje er bij neergooien.’

Bij de thuisploeg was meer reden voor blijdschap. ‘Dit had ik niet verwacht’, zei Bouzit over het wedstrijdverloop. ‘Hier wordt je als speler en als team alleen maar sterker van. Dit is ook goed voor het zelfvertrouwen.’

FC Marlène – White Stones 10-0 (5-0)
3. 1-0 Iliass Bouzit
4. 2-0 Mo Attaibi
5. 3-0 Stefan Dol
11. 4-0 Nabil Akaazoun
20. 5-0 Stefan Dol
22. 6-0 Jordy Cretier
29. 7-0 Nabil Akaazoun